Gezi Davası'nda savcı mütalaası hazır: Kavala ve Yapıcı’ya müebbet talebi

Gezi Davası'nda savcı mütalaası hazır: Kavala ve Yapıcı’ya müebbet talebi
Gazeteci İsmail Saymaz, savcının Osman Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında müebbet hapis cezası isteyeceğini yazdı.

Gezi Davası'nda Mücella Yapıcı ile tutuklu yargılanan Osman Kavala hakkında mütalaasını hazırlayan savcının, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından müebbet hapis cezası istediği belirtildi.

Halk TV'den İsmal Saymaz'ın aktardığında göre savcı Ayşe Pınar Alabora, Henri Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki soruşturmanın ise bu dosyadan ayrılmasını istedi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanmıştı. Çarşı davasında da beraat kararlarının bozulan Yargıtay, iki dosyanın birleştirilmesine karar vermişti.

Davalar 30 Temmuz’da birleştirilmiş ve sanık sayısı 52’ye çıkmıştı. Birleşme kararının ardından görülen üç duruşmada sanık Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

DURUŞMA 21 MART'TA

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı ise sanıkların savunmalarının tamamlanmış olması ve Osman Kavala’nın tutuklu bulunması sebebiyle Gezi Parkı ile Çarşı davasının dosyalarının ayrılmasını talep etmişti.

Son duruşmada da Osman Kavala hakkında tahliye kararı verilmemişti. Gezi Parkı davası dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı 21 Mart’a ertelemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar