Google da zamlara uyum sağladı: Haritalar'a 'daha az yakıt kullanma' seçeneği geliyor

Google da zamlara uyum sağladı: Haritalar'a 'daha az yakıt kullanma' seçeneği geliyor
Enerji krizi ve zamlar farklı arayışlara yol açıyor. Google, Haritalar uygulamasına 'Daha az yakıt kullanma' seçeneği
 ekleyeceğini duyurdu.

Enerji krizinde olan dünyada artan akaryakıt fiyatları araç sahiplerini zorlarken, ABD merkezli teknoloji devi Google daha az yakıt harcayarak gidilmek istenen yere ulaşılmasını sağlayacak bir seçenek sunuyor.

Google, Haritalar uygulamasına en az yakıtın tüketileceği rotanın seçilebileceği yeni bir özellik ekleneceğini duyurdu.

ARACIN YAKIT TÜRÜ ALGORİTMAYA EKLENECEK

Aracın yakıtı benzin, LPG, mazot, hibrit veya elektrikli olacak şekilde seçebilecek. ShiftDelete'in haberine göre, bu bilgiyi algoritmasına ekleyen uygulama hem en ucuz maliyetli hem de en düşük karbon salınımını sağlayacak rotayı belirleyebilecek.

Bu, halihazırda kısa olan güzergahı seçme konusundan biraz daha farklı. Örneğin 1 kilometrelik dik tırmanma rotası yerine 1,5 veya 2 kilometrelik düz bir yol daha az yakıt tüketmeyi sağlayacağı için uygulama orayı tercih etmeniz gerektiğini söyleyebilecek. Bu sayede hem daha az yakıt tüketilecek hem de tasarruf yapılabilecek.

TÜRKİYE'DE 2022'DE FİYATLAR KATLANDI, SÜRÜCÜLER KONTAĞI KAPATTI

Brende petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası yapılan fiyat güncellemeleriyle Türkiye'de benzin fiyatı 23.65, motorin fiyatı 25.43, LPG fiyatı ise 1103 Türk lirası. 2022 yılında benzin fiyatlarına yüzde 225, motorin fiyatlarına yüzde 264 zam yapıldı. Artan fiyatlar sonrası çok sayıda araba sahibi toplu taşımaya yöneldi.

Öne Çıkanlar