'Güçlendirilmiş parlamenter sistem' çalışmasında sona gelindi: Partilerden açıklama

'Güçlendirilmiş parlamenter sistem' çalışmasında sona gelindi: Partilerden açıklama
Meclis'te 'Güçlendirilmiş parlamenter sistem' çalışmasına ilişkin konuşan 6 partinin hukuk kurmayları 'Ortak hedefimiz Türkiye'nin mutlu yarınlarını inşa etmek' dedi.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışması yapan 6 muhalefet partisi TBMM’de bir kez daha toplandı. Toplantıda, daha önce üzerinde uzlaşmaya varılan metnin redaksiyonun yapıldığı öğrenilirken, 6 partinin hukuk kurmaylarının, seçim güvenliğini konuşmak için tekrar bir araya gelmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu'ndan oluşan ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Komisyonu’ dün Meclis’te tekrar bir araya geldi.

ANKA’nın haberine göre toplantıda, daha önce üzerinde uzlaşmaya varılan metnin redaksiyonunun yapıldığı öğrenildi. 6 muhalefet partisinin hukuk kurmaylarının, gelecek haftalarda seçim güvenliği konusunu görüşmek üzere tekrar bir araya gelmeleri ve çalışmalara devam etmeleri bekleniyor.

HAZIR HALE GELEN METİN GENEL BAŞKANLARA SUNULACAK

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak metin, partilerin genel başkanlarına sunulacak.

Toplantı öncesi 6 partinin hukuk kurmayları sona gelinen çalışmaya ilişkin kısa değerlendirmelerde bulundu. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, "Bir süre sonra Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarına kaldığımız yerden devam etmeye başladık" diye belirtirken, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını 6 parti olarak bugün sonlandırıyoruz. Parti genel başkanlarımıza vereceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya da "Yapmış olduğumuz bu çalışmanın inşallah seçimden sonra milletin beklediği doğrultuda yasallaşması dileğiyle toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

'ORTAK HEDEFİMİZ; TÜRKİYE'NİN MUTLU YARINLARINI İNŞA ETMEK'

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün çalışmayı "Türkiye’nin özlediği bir çalışma oldu, güzel bir çalışma oldu. Uyum içerisinde ortaya güzel bir metin çıkardık" şeklinde değerlendirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise "Ülkemiz için, Türkiye için, demokrasi için birlikte çalıştık. Bu aslında çok önemli bir iş birliği Türkiye’nin geleceği için de. Çünkü Türkiye’nin yeni bir sisteme, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Kutuplaşma girdabından çıkmaya ihtiyacımız var. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu da çalışmayı şu sözlerle değerlendirdi: "Ortak hedefimiz, yola çıkarken Türkiye’nin mutlu yarınlarını inşa etmekti. Bu doğrultuda gerçekten çok yapıcı bir çalışma ortaya koyduk. Aylardır çalışıyoruz. İnşallah bu çalışma havası, çalışma iklimi, mutabakat kültürü, uzlaşma kültürü Türkiye’nin yarınları için hayırlı olacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar