Haber takibi sırasında saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan gazeteciler adliyeye çıkarıldı

Haber takibi sırasında saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan gazeteciler adliyeye çıkarıldı
İstanbul’da ırkçı grubun saldırısına uğradıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan gazeteciler Muhammed Enes Sezgin ve Taylan Öztaş’ın da arasında olduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, Konya’da Kürt aileye yönelik ırkçı katliamı protesto etmek amacıyla Taksim Tünel Meydanı'nda yaptığı açıklama sonrası yürüyüş yapan gençlere ve haber takibi yapan gazetecilere yapılan ırkçı saldırının ardından Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Muhammed Enes Sezgin, Özgür Gelecek çalışanı Taylan Öztaş ile 4 genç, polislerce gözaltına alındı.  

Mezpotamya Ajansı’nın haberine göre saldırganlar tarafından darp edildikleri için Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne darp raporu almaya götürülen 6 kişinin, ters kelepçeyle muayene edildiği öğrenildi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gazeteci ve dört genç, daha sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mezopotamya Ajansı muhabiri Sezgin’in Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü sırada polis otosunda darp edildiği ortaya çıkmıştı. Emniyette ifadeleri alınmak istenen 6 kişi, polis tarafından darp edildikleri nedeniyle ifade vermeyi reddetmişti.
Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 kişi, Çağlayan’da bulanan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar