Hakkari'de askerlerin ateş açması sonucunda yangın çıktı

Hakkari'de askerlerin ateş açması sonucunda yangın çıktı
Hakkari'ye bağlı Oğul köyünün girişinde askerlerin açtığı ateş sonucunda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle çevreyi kaplayan alevler, ormanlık alana da sıçradı.

Hakkari’ye bağlı Oğul köyü girişinde nöbet tutan askerler, iddiaya göre, Zap suyunun karşı yakasına rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurumuş otlar tutuştu. Rüzgarın etkisiyle çevreyi kaplayan alevler kullanılmayan bir ahırı da küle çevirdi. Köyde telefon şebekesi olmadığı için itfaiyeye haber veremeyen köylüler, şebeke çeken bölgeye giderek, Hakkari Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden itfaiye ekipleri, Zap suyunun karşısında çıkan yangına müdahale etmeye çalıştı. Köprünün olmaması ve engebeli arazi nedeniyle söndürülemeyen yangının devam ettiği öğrenildi.

KÖYLÜLERDEN TEPKİ

Telefonun kamerasıyla yangını çeken köylüler, askerler tarafından açılan ateş sonucu yangının çıktığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Köyde baz istasyonu olmadığı için itfaiyeye geç haber vermek zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, "Köyümüzde şebeke yok. Defalarca ilgili şirketlere başvurduk. Maalesef şebeke sorunumuz giderilmedi. Köyümüzün girişinde güvenlik gerekçesiyle nöbet tutan askerler sık sık bölgeye ateş açıyor. Bugün de öğlen saatlerinde askerler etrafa rastgele ateş açtı. Kuruyan otlar açılan ateş sonucu tutuştu. İtfaiye ekiplerine haber vermekte çok geciktik. En yakın köye giderek haber verdik. İtfaiye gelene kadar yangın çoktan yayılmıştı. İtfaiye ekibi de Zap suyunun karşısına suyu yetiştirmeye çalıştı. Fakat tazyikli hortum suyu yangının çıktığı noktaya yetişmedi. Bu nedenle yangın söndürülemedi. Çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Bölgede kullanmadığımız bir adet ahırımız kül oldu. Yangın bu şekilde devam ederse tüm bölgeyi küle çevirecek. Yetkililerin hava destekli müdahale etmesini istiyoruz" diye konuştu. (MA)
 

Öne Çıkanlar