Yazarımız Güldem Atabay hakkında da suç duyurusunda bulunuldu: Ekonomistlerden karara tepki

Yazarımız Güldem Atabay hakkında da suç duyurusunda bulunuldu: Ekonomistlerden karara tepki
BDDK'nın haklarında suç duyurusu yaptığı ekonomistler, karardan korkmadıklarını belirttiler. Yazarımız Güldem Atabay, 'Bunun politik bir karar olduğunu düşünüyorum' dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan ekonomislter Güldem Atabay, Durmuş Yılmaz, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haklarında suç duyurusunda bulunulan ekonomistler karar tepki gösterdi.

'POLİTİK BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Artı Gerçek yazarı Güldem Atabay, "Herhangi bir suç işlediğimi düşünmüyorum; 25 yıldır yaptığım gibi verilere dayalı analizlerime devam edeceğim" diyerek şunları kaydetti:

"Elime ulaşmış herhangi bir yazılı belge yok. Hangi yazım ya da yorumumda bunu gerektirecek bir şey yapmışım, Merkez Bankası'nı yoksa özel olarak bir bankayı mı zedelemişim belli değil. Ben de durumu medyada gördüm. 

Herhangi bir suç işlediğim düşünmüyorum. Ben 25 yıldır ekonomiyi veriler üzerinden analiz ediyorum. TL'deki oynaklığı ve sonucunda oluşabilecek durumları da yine veriler ışığında analiz etmekten başka bir şey yapmadım. 

Aynı şekilde analizlerime devam edeceğim. Bunun politik bir karar olduğunu düşünüyorum."

'BUNUN BENİ KORKUTMASI, YILDIRMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Emin Çapa, "Bunun benim korkutması, yıldırması mümkün değil" diyerek Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Dostlarım desteğiniz için teşekkür ederim. Birazdan "gelecek" hakkında yapacağım konuşma başlayacak. Ayrıntı bilmiyorum. Ama bunun benim korkutması, yıldırması mümkün değil. Halkıma gerçekleri söylemek hem vatandaşlık, hem insanlık, hem mesleki sorumluluğum."

'ÖMÜR BOYU HAPİS YATMAYA HAZIRIM'

Selçuk Geçer ise "Ömür boyu hapis yatmaya hazırım" diyerek şu paylaımı yaptı:

"BBDK'yı göreve çağrıyorum! O gün ile ilgili ayrıntılı soruşturma başlatın. Bunu yaparsanız ömür boyu hapis yatmaya hazırım."

'SERVET AKTARIMI VAR ŞU ANDA'

Hakkında suç duyurusu yapılan isimlerden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise konuyla ilgili "Gece saatinde milyarlık hareketler olacak. Sonra da bu doları kime sattığınızı söylemeyeceksiniz. Servet aktarımı var şu anda" açıklamasını yaptı.

BDDK'nın suç duyurusunda bulunduğu isimlerden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar