HDP'den Şenyaşar ailesine bayram ziyareti: Adalet bayrağını taşıyorlar

HDP'den Şenyaşar ailesine bayram ziyareti: Adalet bayrağını taşıyorlar
Şenyaşar ailesine bayram ziyaretinde bulunan HDP heyeti, “Şenyaşar ailesi adalet bayrağını taşıyorlar. Bayram gününde bile adaletin sağlanması için buraya geliyorlar” açıklaması yaptı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 421’inci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününü de adliye önünde karşıladı.
 
Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelen aileyi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü öncülüğünde kent milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ve Nimetullah Erdoğmuş’un da yer aldığı heyet ziyaret etti. Heyet, anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın bayramlarını kutladı. 
 
ADALET BAYRAĞI
 
Burada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, bayramda barışın sağlanması, zulmün ortadan kaldırılması ve adaletsizliğin sona ermesi gerektiğini belirterek, "Anne ve oğlu burada adalet bayrağını taşıyorlar. Bayram gününde bile hala adaletin sağlanması için buraya geliyorlar. Sadece ailelerinin herkesin gözleri önünde katledilmesine karşı devletin ve savcılara adaletin sağlanması çağrısında bulunuyor" diye konuştu. 
 
‘ADALETSİZLİĞE KARŞI ADLİYE ÖNÜNDELER’ 

HDP olarak aileyle dayanışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katliama karşı doğru düzgün bir adım atılmadı. Oğulları Fadıl Şenyaşar Elazığ’da tek kişilik hücrede tutuluyor. Biz bu yüzden buradayız. Kendilerine ‘Müslümanım’ diyenlerin bu soruna bir çare bulmaları gerekiyor. Aile çocuklarının serbest bırakılmasını ve bugünden sonra da evlerinde yaslarını tutmak istiyorlar. Onlar her gün buradalar. Adaletsizliğe karşı buradalar." 
 
CHP Urfa İl Başkanlığı’ndan bir heyet de aileye bayram ziyaretinde bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar