HDP gençlik üyesi Sırdaş: Polis 'Başına iyi şeyler gelmez' diye tehdit etti

HDP gençlik üyesi Sırdaş: Polis 'Başına iyi şeyler gelmez' diye tehdit etti
HDP Kızıltepe Gençlik Meclisi üyesi Sait Sırdaş, kendisini arayan polislerin görüşme talebini reddettiği için “Başına iyi şeyler gelmez” sözleriyle tehdit edildiğini söyledi.

Kendisini Mardin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polisleri olarak tanıtan kişiler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerini "sohbet amaçlı görüşme" adı altında arıyor. Bu şekilde aramalara maruz kalan Kızıltepe Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Sait Sırdaş, polis baskısından dolayı İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesine başvurdu. 

'İYİ BİR ŞEY YAPMADIN'

2 Haziran Çarşamba günü farklı iki numaradan aranan Sırdaş, kendisini arayan kişinin Güvenlik Şube polisi olduğunu ve kendisi ile görüşmek istediğini belirtti. Sırdaş, arayan kişinin kendisine ismi ile hitap ettiğini söyledi. Kendisinin emniyete çağrıldığını söyleyen Sırdaş, ifade için değil karşı tarafın tabiri ile "sohbet amaçlı" çağrıldığını kaydetti.

Daveti kabul etmediğini ve bunun üzerine de tehdit edildiğini vurgulayan Sırdaş, "Başına kötü şeylerin geleceğini" söylediğini ifade etti. Görüşme talebini reddederek, "iyi bir şey yapmadın" şeklindeki ifadelere de maruz kaldığını dile getiren Sırdaş, "Kendine dikkat et başına iyi şeyler gelmez" denilerek tehditlerin kaydetti.

‘BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU ARAYAN NUMARALAR'

Polis baskısından şikayetçi olacağını da ifade eden Sırdaş, başına bir şey gelmesi durumunda arayan numaraların sorumlu olduğunu dile getirdi. Açık bir şekilde tehdit edildiğini ve korkutulmak istendiğini sözlerine ekleyen Sırdaş, daha önce gençlik meclisi üyesi başka bir arkadaşlarının da arandığını hatırlatarak, "Kendileri bunu özel bir şekilde politika haline getirmiş. Özel bir şekilde çalışıyorlar. Bu konuda tavrımız da nettir. Onlara karşı taviz vermiyoruz ve boyun da eğmiyoruz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar