Gözaltına alınan HDP'li eş başkanlara 24 saat avukat görüşü yasağı

Gözaltına alınan HDP'li eş başkanlara 24 saat avukat görüşü yasağı
Gözaltındaki HDP'li Derik, Savur ve Mazıdağı Belediye eş başkanlarına 24 saat avukat görüş yasağı getirilerek, dosyaları hakkında 'kısıtlılık' kararı alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan HDP'li Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın ve Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü ile Derik Belediyesi'nin 4 çalışanın dosyalarına ilişkin "kısıtlılık" kararı alındı. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan kişilere 24 saat avukat görüş yasağı da konuldu. 

Emniyette müvekkilleriyle görüştürülmediklerini aktaran avukatlar, kendilerine "görüştüremeyeceğiz" yanıtı verildiğini kaydetti.  

Öte yandan, sabah saatlerinde Derik ve Mazıdağı belediye binalarını ablukaya alan polisler, arama işlemini tamamladıktan sonra belediye içinden ayrıldı. Ancak, belediye binalarının etrafındaki abluka devam ediyor. Belediye personeli ve meclis üyelerinin binadaki bekleyişi ise sürüyor.  

Yine, Savur Belediyesi personelleri ve meclis üyelerinin binaya girmelerinin polisler tarafından engellendiği öğrenildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar