HDP’li gençlerden yeni kampanya: Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım

HDP’li gençlerden yeni kampanya: Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım
HDP Gençlik Meclisi, 'Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım' kampanyası kapsamında seminer düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, "Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" kampanyası kapsamında partinin İstanbul İl Örgütü binasında gençlerle bir araya geldi. Seminerin düzenlendiği salona uyuşturucu ve bağımlılığa dair pankartlar asıldı. Kocaeli, Van, İzmir ve Diyarbakır’dan çok sayıda genç seminere katıldı. 

UYUŞTURUCU, KUMAR, ALIŞVERİŞ

Seminerde konuşan psikolog Evindar Karabulut, uyuşturucunun yanı sıra cinsellik, kumar, alışveriş ve bilgisayar kullanımının da bağımlılık olduğuna dikkati çekti. Karabulut, "Bağımlılıkta yoksulluk ve tolerans terimleri vardır. Bir süre sonra bağımlılığa karşı koyamazsanız bu toleranstır. Madde kullanılmadığı zaman vücutta eksiklik oluşmasına yoksulluk denir. Bağımlılığın çoğunda destek almak gerekiyor. Bağımlılık fizyolojik ve psikolojik olarak sorunlar yaratıyor. Farklı kültürel bir boyut yaratıyor" dedi. 

‘KENDİ BEKASI İÇİN HAYATIMIZI YAKIYOR’

Bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Karabulut, "Genç gruplar ve düşük ekonomik seviyesi olan insanlar arasında madde kullanma oranı daha fazla. Mültecilerin madde sektöründe yer almasının nedeni iş bulamamalarıdır. Madde kullanımına zaafiyet, politik eksiklik, iradesizlik olarak tanımlamak yanlıştır. Koltuk bağımlılığı var bir de. Türkiye’de psikiyatrik olarak tanımlanmış değil, ama başımızdaki adam kendi bekası için hayatımızı yakıyor" ifadelerini kullandı. 

Seminer, gençlerin sorduğu sorular ve verilen yanıtlarla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar