HDP'li Taşdemir: Gare'ye gitmedim, çözüm sürecinde çekilen fotoğraflar yeni gibi sunuldu

HDP'li Taşdemir: Gare'ye gitmedim, çözüm sürecinde çekilen fotoğraflar yeni gibi sunuldu
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Süleyman Soylu'nun iddialarını Artı TV'de değerlendirdi.

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Gare'ye gitmedim, çözüm sürecinde çekilen fotoğraflar yeni gibi sunuldu" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Artı TV'de yayınlanan Ezo Özer ile Odak programına konuk oldu. 

'GARE'YE HERHANGİ BİR TARİHTE HİÇ GİTMEDİM'

Süleyman Soylu, Gare'ye gittiğini iddia ettiği vekilin Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu öne sürmüştü. Soylu'nun iddiasına yanıt veren Taşdemir, " Gare'ye herhangi bir tarihte hiç gitmedim. Gare'nin nasıl fiziki koşullara sahip olduğunu operasyon ile ilgili bakanların verdiği bilgilerle öğrendim. Onların anlatımlarına göre çok engebeli, zor ve dağlık bir alan olduğunu anladım" dedi. 

'SOYLU, RACON KESEN, HERKESİ TEHDİT EDEN, KARALAYAN BİR KİŞİ'

Soylu'nun iddialarının asılsız olduğunun ve elinde bir bilgi, belge olmadığını söyleyen Taşdemir, "Soylu, racon kesen, herkesi tehdit eden, karalayan bir kişi siyasal geçmişi de öyle. Bunu bir siyasi çizgi olarak izliyor. Elinde bir belge vardır da böyle konuşmuştur demeyi gerçekçi görmüyorum. Farz edelim elinde bir belge var. Madem böyle bir bilgi vardı yapacakları şey bunu zulalarında bekletmek mi olurdu? Kendim asla Gare'ye gitmediğimi bilyorum, gitmediğim bir şeyin belgesi de bilgisi de olmaz" dedi.

'GARE OPERASYONU FATURASI HDP'YE KESİLDİ'

Gare Operasyonu faturasının HDP'ye kesilmeye çalışıldığını söyleyen Taşdemir, "Gare faturasını birine kesmeleri gerekiyordu. Meclis'e geldi, hesap vermeleri gerekiyor, toplumda bir itiraz var, herkes rehinelerin neden kurtarılma yöntemin denenmediği soruyor. Kamuoyuna bu hesapları vermek yerine kendince eleştirilerin önünü kesmeye yönelik girişimde bulunuyor. Bunu da HDP'ye, Kürtlere, kadınlara saldırarak yapıyor" yorumlarında bulundu.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR YENİ GİBİ SUNULDU'

Taşdemir sözlerine şöyle devam etti, "Çözüm sürecinde çekilen fotoğraflar yeni gibi sunuldu. Sunuş biçimi de çok rahatsız ediciydi. Son dakika vs. diyerek işi bir şova çevirdi. Son dakika da benim ismimi söyledi. Bunun kurgu bir operasyon olduğuna dair ipuçları var. Benim ismimi söyldikten hemen sonra onlarca hesap aynı anda benim farklı zamanlarda yaptığım konuşmaları, tweetlerimi ve videoları o an nasıl buldu? Buradan kurgu bir operasyon olduğu anlaşılıyor. " 

Öne Çıkanlar