HDP'nin DİSK ziyareti: Emeğin haklarının olmadığı yerde demokrasi olmaz

HDP'nin DİSK ziyareti: Emeğin haklarının olmadığı yerde demokrasi olmaz
Darbeye karşı demokrasi yürüyüşünde HDP heyetleri İstanbul'daki ziyaretlerine devam ediyor.

HDP'nin 'darbeye karşı demokrasi yürüyüşü 4. gününe girdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan Edirne Kolu iki gündür İstanbul'da temaslarını sürdürüyor.

Dün siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin bir kısmını heyetler halinde ziyaret eden Edirne Kolu, bugün ise Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) ile görüştü. 

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse ve Parti Meclisi Üyesi Doğan Erbaş'tan oluşan heyeti; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu karşıladı.

Cumartesi günü her iki yürüyüş kolunun Ankara'da olmayı planladığını ifade eden Saruhan Oluç, "1 Haziran'da bir tutum belgesi açıkladık. Sadece HDP'nin değil daha geniş bir muhalefetin üzerinde anlaşacağı bir zemin tarif ettik ve o doğrultuda bu yürüyüşümüzü başlattık" dedi.

Oluç konuşmasının devamında demokrasi ittifakı oluşturmayı hedeflediklerni belirtti.

'DEMOKRASİ İŞÇİNİN EKMEĞİDİR'

Arzu Çerkezoğlu, emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesininin bir bütün olduğunu, "İçinden geçtiğimiz tarihsel dönemde bu her zamankinden daha önemlidir. DİSK olarak biz, 'Demokrasi işçinin ekmeğidir' diyoruz. Demokrasinin olmadığı yerlerde emeğin hakları olmaz, emeğin haklarının olmadığı yerde demokrasi olmaz. Bugün Türkiye'de yaşadığımız süreç budur. Demokrasi yürüyüşünüzün engellenmesi her şeyden önce anayasal hakkın engellenmesidir, bu kabul edilemez" sözleriyle ifade etti.

Yeni bir rejimin inşa edildiğini kaydeden Çerkezoğlui "Pandemi koşullarında işçiler deyim yerindeyse canı ile uğraşırken, hayatta kalmaya çalışırken işini gelirini korumaya çalışırken kıdem tazminatı gibi kazanılmış hakkımız ve emeğimiz ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bütün bunlar demokrasi meselesinin, yani işçilerin söz ve karar sahibi olmasından Meclisinin işleyişine kadar her düzende demokrasi mücadelesini ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

O nedenle demokrasi, hukuk ve adalet meselesi Türkiye'de herkes açısından çok öncelikli bir mesele. Biz de DİSK olarak bütün demokrasi güçlerinin birlik içerisinde mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün demokrasi güçlerini yan yana omuz omuza bu mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar