Hulusi Akar: Montrö bildirisi demokrasimize zarar verdi

Hulusi Akar: Montrö bildirisi demokrasimize zarar verdi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, emekli amirallerin Montrö bildirisi hakkında 'Bu bildiri sadece düşmanlarımızı sevindirir' görüşünü savundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) yöneticilerini kabul etti.

İki derneğin ziyareti ve Akar'ın açıklamaları Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından duyuruldu. MSB mesajında, "Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, TESUD ve TEMAD yöneticilerinin destek ziyaretine teşekkür ederek "Bu bildirinin demokrasimize zarar vermekten, TSK personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramadığı açıktır' dedi" ifadelerine yer verildi.

MSB'nin paylaştığı videoya göre, görüşmede 104 emekli amiralin imzaladığı Montrö bildirisini değerlendiren Akar şunları söyledi: "Bu bildirinin demokrasimize zarar vermekten, TSK personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramadığı açıktır. İnsanların moralini, motivasyonunu olumsuz etkileyen bir duyuru oldu bu. Bundan dolayı bütün arkadaşlarımız rahatsız oldular. Bu bildiri sadece düşmanlarımızı sevindirir. Sadece Silahlı Kuvvetler'in başarılı olmasını istemeyenleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin başarılı olmasını istemeyenleri sevindirir. Başka ne olabilir? Tüm bunlara rağmen, içeriden dışarıdan bütün fitne fesata rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri siviliyle askeriyle büyük bir fedakarlık ve kahramanlık içerisinde gece gündüz demeden asil milletimizin sevgisinden, güveninden, duasından aldığı güçle; binlerce yıllık şanlı tarihimizden gelen milli, manevi, mesleki değerlerimiz çerçevesinde 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde mücadelesini sürdürecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın". (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar