Hülya Gülbahar: Çıplak arama sistematik cinsel işkenceye dönmüş durumda

Hülya Gülbahar: Çıplak arama sistematik cinsel işkenceye dönmüş durumda
Özlem Zengin’in çıplak aramaya ilişkin açıklamalarını eleştiren Gülbahar, ‘Çıplak arama münferit değil sistematik bir cinsel işkenceye dönmüş durumda’ dedi.

ARTI GERÇEK - Avukat Hülya Gülbahar, Beyhan Demir’in sunduğu Mor Gündem’de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Uşak’taki çıplak aramalara ilişkin açıklamalarını ve AKP’nin kadın politikalarını ARTI TV’ye değerlendirdi.

AKP'li Özlem Zengin’in açıklamaları hakkında konuşan Gülbahar "Çıplak arama münferit değil sistematik bir cinsel işkenceye dönmüş durumda. Sadece kadınlar için değil herkes için net bir işkencedir." İfadelerinde bulundu.

‘İKTİDAR, BOZUK PARA GİBİ HARCAYACAĞI YURTTAŞLAR İSTİYOR’

Erdoğan’ın ‘en az 3 çocuk doğurun’ talimatını eleştiren Avukat Hülya Gülbahar’ın değerlendirmeleri şu şekilde oldu:

"Ne yazık ki Türkiye’de kadınlara, LGBTİ’lere, ayaklar baş olmayacak diyerek işçilere herkese gösterilen tavır eşit yurttaşlık ilkesinin, iktidarın içine sinmediği bize gösteriliyor. Eşit yurttaşlık hakkı hiyerarşik olmayan, dayanışmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, herkesin kendi bağımsız kararına saygı duyulan bir hayat yaşamaları anlamına gelir. Özlem Zengin yüzde 99’un değil, yüzde 1’in yanında durmayı tercih etti. Ne yaptı? Topluma karşı, kadınlara karşı, iktidarın bu eşitsizlik üreten, kendini dayatan bir anlayıştan doğru parmak salladı. Beden diliyle hepimizi eşitliğe kardeşliğe çağırmak mümkünken bir beden diliyle cezalandırmayı tercih etti. Arkasından gelen tehditleri saymıyorum bile. Burada iktidar dilinin kullanıcısı ister kadın olsun ister erkek olsun fark etmiyor. Kendi iç çelişkileri de görülmüyor burada. Erdoğan’ın doğurun talimatına gelelim. Konuşmasında ‘Genç evlenin, 3 çocuk mümkünse 5 çocuk yapın. Bizim Fatihlere ihtiyacımız var’ dedi. Kadınlara ‘doğurun’ erkeklere ‘doğurtun’ talimatı verdi. Bozuk para gibi harcayacağı yurttaşlar istiyor iktidar."

 

Öne Çıkanlar