İBB kaçak villa için yıkım kararı aldı, kaymakam durdurdu

İBB kaçak villa için yıkım kararı aldı, kaymakam durdurdu
Cübbeli Ahmet Hoca'nın dünürü ve Erdoğan’a yakın olan aileye ait kaçak villanın yıkımının durdurulması, 'İBB’nin yetkilerinin bunun için mi kaldırılmak istendiği' sorusunu akıllara getirdi.

Yetkilerinin elinden alınması gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün Cübbeli Ahmet Hoca’nın dünürü Palazoğlu Ailesi’ne ait Üsküdar Çengelköy’deki kaçak villa inşaatı için yıkım kararı aldı. Üsküdar Kaymakamlığı ise yıkımı durdurma kararı aldı. İBB’nin bunun üzerine, yıkımı durdurma kararına karşı Üsküdar Kaymakamlığı’na dava açtığı öğrenildi.

Eylül ayında derin hafriyat nedeniyle kısmen yıkım yapabilen İBB ekipleri, 21 Ekim'de Boğaziçi sınırları içinde bulunan parsellerdeki kaçak inşaata tekrar yıkım için gitti. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı yıkımı durdurma kararı aldığı, İBB'nin de yıkımı durdurma kararına karşı Üsküdar Kaymakamlığı'na dava açtığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN’A YAKIN İSİMLER

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Cübbeli'nin dünürü Esat Palazoğlu ve ağabeyi Muhittin Palazoğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na oldukça yakın isimler.

Öne Çıkanlar