İddia: PTT çalışanları ağır hasarlı binalara çağırdı

İddia: PTT çalışanları ağır hasarlı binalara çağırdı
PTT-SEN, PTT şirketinin 'yıkılan dökülen eşyaların düzenlenmesi için' işçileri yoğun hasar olan dağıtım merkezlerine çağırdığını söyledi.

Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası (PTT-SEN), PTT şirketinin "yıkılan dökülen eşyaların düzenlenmesi için" işçileri yoğun hasar olan dağıtım merkezlerine çağırdığını söyledi.

PTT-SEN sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, çalışanlara, "yıkılan, dökülen eşyaların düzeltilmesi ve mesajların cevaplanması için yeterli sayıda personel bulundurulması uygun görülmüştür" diye mesaj atıldığını belirtti.

PTT-SEN'in duruma ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Afad’ın ve devletin en üst kademelerinden "Hasarlı binalara girmeyin" uyarıları yapılırken PTT A.Ş "yıkılan dökülen eşyaların düzenlenmesi" için bizleri yoğun hasar altında onlara dağıtım merkezlerine çağırmaktadır. Bizlerin hayatını riske atan bu karardan derhal vazgeçilmelidir! Vazgeçilmediği takdirde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca; Çalışanlar ciddi ve yakın tehlikenin önlenemez olduğu durumlarda birinci fıkradaki usule uymak zorunda olmaksızın işyerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek belirlenen güvenli yere gider. Çalışanların bu hareketlerinden dolayı hakları kısıtlanamaz. Bu insan haklarına ve yasalara aykırı karardan vazgeçilmediği takdirde tüm PTT çalışanlarına "çalışmama haklarının" olduğunu hatırlatarak bir kez daha geçmiş olsun diyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar