İki gün önce açıkladı: Rönesans Holding Erdoğan'dan rol çaldı

İki gün önce açıkladı: Rönesans Holding Erdoğan'dan rol çaldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’a iki koronavirüs salgın hastanesi yapılacağını duyurdu. İnşaatı üstlenen Rönesans Holding, Erdoğan'dan önce bu açıklamayı yapmıştı.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Nisan günü gerçekleştirdiği açıklamada, koronavirüs hasta sayısının en fazla olduğu İstanbul’a iki yeni koronavirüs sahra hastanesi inşa edileceğini ifade etti.

İstanbul’a iki yeni koronavirüs sahra hastanesi inşa edileceği Erdoğan'dan iki gün önce açıklanmıştı.

Rönesans Holding tarafından yapılacağı öğrenilen salgın hastanelerinin inşasına kısa süre içerisinde başlanacağı ve hastaların sahra hastanelerinde tedaviye alınacağı medyaya yansımıştı. Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy ve Sancaktepe'ye iki sahra hastanesi yapılacağını açıkladı. Hastanelerin yapımına kısa sürede başlanılacağı kaydedildi. 

ERMAN ILICAK'IN AKP DÖNEMİNDE YILDIZI PARLADI

Özellikle Rusya'ya gerçekleştirdiği yatırımlarla tanınan Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu Rönesans Holding, AKP iktidarları döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'ı da dahil olmak üzere pek çok ihaleyi kolaylıkla aldı.

Geçen yıl Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesinde Erman Ilıcak, beşinci sırada bulunuyor.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı alanının salgın nedeniyle 1000 kişilik salgın hastanesine dönüştürüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski havalimanının 45 gün içerisinde yeniden inşa edilerek salgın hastanesi olarak hizmete gireceğini kaydetti.

Erdoğan sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu musibetten tamamen kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını ki, 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız."

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek de, bugünkü köşesinde aynı konuya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da iki salgın hastanesinin yapılacağını açıklamadan bir gün önce Rönesans şirketinin iki hastaneyi de kendilerinin yapacağını duyurduğuna dikkat çekti. 

Zeyrek, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da 1000'er yataklı iki sahra hastanesi yapılacağını açıklamasından bir gün önce Cumhurbaşkanlığı ile MİT yerleşkelerini de yapan Rönesans şirketi iki işi de kendilerinin yapacağını duyurmuştu.

Zeyrek, köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu bilgiyi Erdoğan'dan önce şirket açıkladığına göre, sahra hastaneleri için ihale yapılmasına gerek görülmemişti.

Hastanelerle ilgili akla gelen bir başka soru da şu: İstanbul'da (Yenikapı'daki Yeşilköy'deki fuar alanları, spor salonları dahil) çok sayıda bina küçük müdahalelerle sahra hastanelerine dönüştürülebilecekken sıfırdan prefabrik hastane inşa etmek gerekli miydi?" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar