İmamoğlu: Binali Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş

İmamoğlu: Binali Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş
Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı Yıldırım'ın ortak canlı yayında kendilerine sorulacak soruları önceden istediğini belirterek 'Bana sorular gönderilmese de olur' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, NTV-STAR ortak yayınında soruları yanıtladı.

İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın pazar günü yapılacak olan ortak canlı yayında kendilerine sorulacak soruları önceden istediğini söyledi. "Bana sorular gönderilmese de olur" diyen İmamoğlı münazaraya hazır olduğunu ifade etti.

Demirören Grubu'nun, yayınlamaları için gönderdikleri reklam filmini yayınlayıp yayınlamama konusunda hala kendilerine dönüş yapmadığı bilgisini de veren İmamoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle :

"Münazaranın buluşma noktasında çabayı kendime alacağım, kusura bakmasınlar. Başından beri talep eden kişi olarak. Moderatör tarafını Sayın Yıldırım üstlenmiş gibi oldu. Başından beri net tavrımı söylemiştim. Hangi televizyonu hangi moderatörü istiyorsanız hazır olduğumu söylemiştim.

Bence burda psikolojik ya da stratejik bir süreç var. 31 Mart'tan önce çok önemsemediler. Sürece dair çok emin bir duruş gösterdiler. Ama seçim böyle bir netice vermeyince şimdiki süreçte stratejik olarak böyle bir karara olumlu baktılar.

Moderatör kısmında Sayın Yıldırım fikirlerini beyan etmeye başladı ben o alana hiç girmedim zaten. Uğur Dündar talebini ortaya koyunca ben ona ne diyebilirim ki? Uğur Dündar saygın bir gazeteci. Böyle bir münazara ortamını defalarca yönetmiş birisi. Sonrasında vazgeçtiğini ifade etti. Ben aradım kendisini. Attığı tweetle paralel bir cevap verdi. Ortamın kendi prensiplerinin uygun olmadığını. İki tarafa da zarar verebileceğini bana ifade etti.

'SORULARI BANA YOLLAMASA DA OLUR'

Sayın İsmail Küçükkaya için bir karar verildi. Mekansal detayları netleşti. O sürecin teknik detayları benim anladığım şeyler değil. Nasıl çekim, reji, yönetmen gibi unsurlar netleşti. 31 Mart günü dahil olmak üzere, İstanbul'un dünü, bugünü ve yarını olmak üzere zihinlerde hangi soru varsa sorulmasından yanayım. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Bana soruları yollamasa da olur. Kendileri nasıl hazırlıyorlarsa, elbette eşitliğin korunması halinde.

Bir adaya hangi soruları sorabiliyorsa, bir başka adaya da hissettirerek sorularını hazırlayabilmeli diye düşünüyorum. Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş. Ben danışmanıma bu ifadelerimi söyledim. Biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım. Biz çıkalım konuşalım. 31 Mart, 6 Mayıs sürecini. 18 günlük süreci. Hepsini konuşalım istiyorum.

O kabul etmedi, şimdi de siz vazgeçin diyenler var. Asla! 17 yıldır bu niçin yapılmıyor diyen bir anlayışa sahibiz. Şimdi pozisyon değişti, tereddütler arttı. Bundan dolayı isteniyor diye böyle bir şeyi ben zaten doğru bulmam. Ben münazaraya alışık bir insanım. Ben Beylikldüzü belediye başkanlığı yaptığım dönemde, sağıma soluma ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarını davet edip beni sorgulayın ben de cevap vereyim diyen bir insanım. 5 yıl boyunca bunu yaptım.

'DEMİRÖREN GRUBU REKLAM FİLMİMİZİ HALA YAYINLAMADI'

İmamoğlu, seçim propagandası kapsamında hazırladıkları reklam filmini yayaınlamaları için Demirören Medya Grubu'na da gönderdiklerini, film diğer kanallarda yayınlandığı halde Demirören Grubu'nun hala yayınlayıp yayınlamama konusunda kendilerine dönüş yapmadığını aktardı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar