İran'da Mahsi Amini protestoları sürüyor: Loristan eyaletinde 120 kişi gözaltına alındı

İran'da Mahsi Amini protestoları sürüyor: Loristan eyaletinde 120 kişi gözaltına alındı
İran'ın Loristan eyaletinde gözaltında öldürülen 22 yaşındaki Mahsi Amini için yapılan gösterilerde 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler sürüyor.

Loristan eyaletinin Başsavcısı Muhammed Rezm, eyalette yapılan gösterilerde 120 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

AA’nın İran resmi ajansı İRNA’dan aktardığı habere göre, Loristan Başsavcısı Rezm, Tahran’daki gösterilerde hayatını kaybeden Loristanlı güvenlik görevlisi Ferid Kerempur’un ailesini ziyaretinde son gösteriler nedeniyle şehirde 120 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilere yönelik birçok suçlamanın bulunduğunu ve kanunun öngördüğü cezaları alacaklarını söylediği aktarıldı.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

Protestolar devam ederken güvenlik güçleri yargının talimatıyla, protestolara katılan ve "kamu güvenliğini tehlikeye atan" göstericilere yönelik tutuklama dalgası başlatmış, bu kapsamda Gilan'da 739, Mazenderan'da 450, İlam'da 180 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Tahran Üniversitesi Öğrenci Birliği en az 30 öğrencinin, Tahran Gazeteciler Sendikası ise 10 gazetecinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Toplam gözaltı sayısının 2 binin üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Tahran'da 16 Eylül’de 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltında öldürülmesi ülkede infiale yol açmıştı. Amini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

Gösterilerde resmi olarak 41 kişinin öldüğü duyurulurken, ölü sayısının açıklanandan çok olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar