İşçide koronavirüs çıktı patron siparişleri yetiştirme derdine düştü

İşçide koronavirüs çıktı patron siparişleri yetiştirme derdine düştü
Bir işçinin koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen işçiler “Elimizdeki işler acil” denilerek sipariş yetiştirmeye zorlanıyor.

İstanbul Bağcılar'da bulunan Aytim Tekstil’de geçtiğimiz Cuma günü bir işçinin koronovirüs testi pozitif çıktı. Patron üretime ara vermek yerine siparişleri yetiştirme telaşına girdi.

Sendikalar ve meslek örgütleri zorunlu olmayan sektörlerde işlerin durdurularak ücretli izin haklarının verilmesini talep ederken patronlar vaka görülmesi durumunda dahi üretime ara verdirmiyor.

C.A. adlı işçinin rahatsızlanması üzerine yapılan test sonucu pozitif çıkarken karantinaya alındı. Ancak 181 işçinin çalıştığı Aytim Teksti'de üretime ara verilmek yerine daha çok çalışmaya zorlanıyor. Mücadele Birliği'nin haberine göre kısa çalışma ödeneği kapsamında firma işçilerin yaklaşık yarısını izne çıkararak 100 kişi ile üretime devam etti.

Aytim Tekstil patronu vaka görünmesine rağmen, "Elimizdeki işler acil bunların yetişmesi lazım" diyerek işçilerin üretimi sürdürmesini istedi.

İşçilerin salgından kaçınma hakkını kullanmak için endişelerini dile getirmelerine ise muğlak şekilde cevap veriliyor. "İsteyen tabiki gidebilir" yanıtı verildiğini belirten işçiler, "Bu şekilde söylenince işçi bırakıp gidemiyor. Çünkü bırakıp gittiğinde ücretli izinli sayılacak mı? Ya da işi bırakıp gitti diye sonradan işten atıldığını mı söyleyecekler belli değil" dedi.

Öne Çıkanlar