IŞİD'e yönelik operasyon: 143 gözaltı

IŞİD'e yönelik operasyon: 143 gözaltı
Dün İstanbul’da bir AVM’nin otoparkında bombalı araç ve motorsiklet bulunmasının ardından IŞİD’e yönelik operasyonlar genişledi.

HABER MERKEZİ - İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin de aralarında olduğu 8 ilde şu ana kadar 143 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında sorumluların da olduğu belirtildi.

Adreslerde yapılan aramalarda silah, mühimmat ve IŞİD’e ait belgeler bulundu.

BURSA’DA 15 AYRI ADRESE BASKIN

Bursa’da terörle mücadele polisi Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, İnegöl, Orhangazi ve Gürsu ilçelerinde 15 ayrı adrese baskın yaptı.

Operasyonda 28’i Suriye, ikisi de Azerbayca uyruklu olmak üzere 39 kişi gözaltına gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

ERZURUM’DA 22 GÖZALTI

Erzurum’da da başsavcılığın soruşturması kapsamında üç ilçedeki eş zamanlı operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde iki ruhsatsız tabanca, iki ruhsatsız av tüfeği, üç kurusıkı tabanca ve 86 mermi bulundu. Gözaltına alınanların arasında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.

İZMİR’DE 10 GÖZALTI

İzmir’deki operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin İstanbul’da yakalanan ve çeşitli yerlerde bombalı eylem yapmayı planlayan gruplara patlayıcı sağlayan IŞİD’liyle bağlantılı oldukları tespit edildi.

Dün de Ankara’da 49 İzmir’de 5 IŞİD şüphelisi gözaltına alınmıştı. Böylece iki günde 129 kişi IŞİD operasyonlarında gözaltına alınmış oldu.

‘HEDEF 29 EKİM’Dİ’

Ankara başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu iddia edildi.

URFA’DA 5 GÖZALTI

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda da Suriye uyruklu beş şüpheli gözaltına alındı.

ÇANKIRI VE ESKİŞEHİR

Çankırı'da gerçekleştirilen operasyonda 4 Iraklı, Eskişehir'de düzenlenen operasyonda da 4'ü Iraklı, biri Tataristanlı 5 şüpheli yakalandı.

 

Öne Çıkanlar