İsrail askerleri Batı Şeria'da top oynayan 3 çocuğu gözaltına aldı

İsrail askerleri Batı Şeria'da top oynayan 3 çocuğu gözaltına aldı
İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te de 3 genci gözaltına aldığı aktarıldı.

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahim kentinde top oynayan 3 çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna bağlı güçler, Beytullahim kentinde Aide Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. İsrail askerleri, top sahasında futbol oynayan 3 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Anadolu Ajansı’nın Filistin resmi haber ajansı WAFA'dan aktardığı habere göre gözaltına alınan çocukların isimlerinin Mahmud Buraka (14), Ahmed Zekeriya Buraka (15) ve Abdullah Ebu Surur (14) olduğu belirtildi.

ASKERLER SİLAH KULLANMAKLA TEHDİT ETTİ

Öte yandan, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te de 3 genci gözaltına aldığı aktarıldı. Gözaltına alınan gençlerin 20'li yaşlarda olduğunu ifade eden görgü tanıkları, İsrail askerlerinin gençleri silah kullanmakla tehdit ettiğini söyledi.

İsrail polisi Tur bölgesinde gözaltına alınan gençlerin yaşadığı yerleşim birimine baskın düzenleyerek ses bombası kullandı. İsrail makamlarından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

2020’DE 4 BİN 634 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti başta olmak üzere Filistinli kurumlarca hazırlanan raporlara göre, 2020'de işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 4 bin 634 Filistinli İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların 543'ünün çocuk, 128'inin kadın olduğuna dikkat çekilen raporda, İsrail güçlerinin 2020'de kadın ve çocuklara yönelik keyfi gözaltı uygulamasını genişlettiği ve gözaltı süreci ile sonrasında çeşitli işkence yöntemlerine başvurduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar