İstanbul'da 1 Mayıs öncesi operasyon: Gözaltılar var

İstanbul'da 1 Mayıs öncesi operasyon: Gözaltılar var
Aralarında HDP ve ESP yöneticilerinin de olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

GÜNCEL - İstanbul'da 1 Mayıs'a günler kala ev baskınları ve gözaltılar başladı. Gece saatlerinde yapılan baskınlarda Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Ümmühan Özdemir, ESP Maltepe İlçe Başkanı Kerem Bükre, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zeytinburnu yöneticisi Hasan Kılık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İl yöneticisi Erkan Çelikcan ile Mustafa Kubilay Sever gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Gözaltı gerekçesi ise açıklanmadı.

BEKSAV'A POLİS BASKINI

Operasyon kapsamında Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV) Kadıköy'de bulunan merkezine de gece saatlerinde baskın yapıldı. Kapısını kırarak merkeze giren polisler, içeride arama yaptı. Aramalar sırasında polislerin kurumun bilgisayarlarına ve güvenlik kameralarına el koyduğu öğrenildi.

BEKSAV, Twitter hesabından baskını şu ifadelerle duyurdu:

"Dün gece saatlerinde vakıf binamız polis tarafından basıldı. Tarafımız nettir! Saray için değil, ezilenler için sanat üretmeye devam edeceğiz! 'Toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika' demeye devam edeceğiz! Bir polis baskını sonrası kameraların kayıtlarını alınıp söküp götürmek nedir? Bunun adı hırsızlıktır!" (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar