İstanbul'da nesli tükenme altındaki boz ayı görüntülendi

İstanbul'da nesli tükenme altındaki boz ayı görüntülendi
Byüükçekmece'de görüntülenen boz ayının akıbeti bilinmiyor.

İstanbul Büyükçekmece'de 2 gün üst üste boz ayı görüntülendi. Nesli tükenme tehdidi altında olan boz ayının tekrar bulunması için çalışma başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece ilçesi, Cumhuriyet mahallesi, Kemerdere vadisi mevkiinde 2 gün üst üste ortaya çıkan boz ayı, üniversite öğrencisi Feraye Talay tarafından fark edildi. Oturdukları binanın çok yakınına kadar gelen boz ayıyı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Talay, Büyükçekmece Belediyesi ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü’nü aradı. Ayının görüntülendiği bölgede kapsamlı bir arama gerçekleştiren ekipler, tüm araştırmalara rağmen boz ayıyı bulamadı.

Ayının yavru olduğu tespit edilirken; zarar görmeden yakalanabilmesi için ortaya çıktığı bölgeye kapan kuruldu. Ancak iki gün üst üste ortaya çıkan ayı bir daha görülemedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin elde ettiği bulgular, yavru ayının aç olduğu ve yiyecek arayışı içinde olduğunu gösterirken görüldüğü bölgede arı kovanlarının bulunması da dikkat çekti.

Nesli tükenme tehdidi altında olan boz ayının Büyükçekmece’ye nasıl geldiği araştırılıyor.

Öne Çıkanlar