İzmir'deki Kobanê davasında karar açıklandı

İzmir'deki Kobanê davasında karar açıklandı
İzmir'de 2014'te IŞİD'in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto eden 3 kişiye açılan davada karar açıklandı.

İzmir’de 2014 yılında IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları protesto eden Hacay Yılmaz, Mehmet Turhan, Seyithan Semo'nun yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Bayraklı’da bulunan İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Karar öncesi savunma yapan avukatlar, müvekkillerinin katıldığı eylemin demokratik bir açıklama olduğunu ve suç teşkil etmediğini yineledi. Yöneltilen suçlamalarda PYD’nin "terör örgütü" olarak gösterildiğini dile getiren avukatlar, açıklamanın yapıldığı dönem PYD Lideri olan Salih Müslim’in Türkiye’ye gelerek temaslarda bulunduğunu hatırlattı.

Savcının ceza istediği sloganların da şiddet unsuru içermediğini belirten avukatlar, aynı olayla ilgili daha önce İzmir 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin polis müdahalesini haksız bularak, beraat kararı verdiğini hatırlattı.

CEZA VERİLDİ

Savunmalar sonrası kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Hacay Yılmaz’a "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 10 ay "gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet etmek"ten 6 ay, Mehmet Turhan’a "örgüt propaganda" suçundan 10 ay ve Seyithan Semo’ya "memura mukavemet" iddiasıyla 10 ay hapis cezası verdi. 

Hacay Yılmaz ve Mehmet Turhan’a verilen cezaları para cezasına çeviren mahkeme heyeti, Seyithan Semo hakkında da "hükmün açıklanmasını geri bırakma" kararı verdi. (MA)

Öne Çıkanlar