Kabil'deki cami saldırısı sonrası ölü sayısı 21'e yükseldi

Kabil'deki cami saldırısı sonrası ölü sayısı 21'e yükseldi
Afganistan'ın başkenti Kabil'de akşam namazı sırasında bir camiye yapılan bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 21'e yükseldi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün akşam namazı sırasında bir camiye düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiği açıklandı. Kabil Polis sözcüsü Halid Zadran, saldırıda 33 kişinin de yaralandığını söyledi.

AP ajansı, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, aralarında önde gelen din adamı Molla Emir Muhammed Kabuli'nin de bulunduğu en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. AP, saldırının bir intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Bir Taliban istihbarat yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, 35 kadar kişinin yaralanmış ya da ölmüş olabileceğini ve sayının daha da artabileceğini dile getirdi.

Kabil'in en büyük sağlık merkezlerinden olan Emergency Hastanesi, kurumsal Twitter hesabından yaptığı açıklamada 5'i çocuk 27 hastanın tedavi altına alındığını duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Afganistan'da son dönemlerde gerçekleştirilen benzer saldırıları, IŞİD'le bağlantılı IŞİD-Horasan isimli örgüt üstleniyor.

Öne Çıkanlar