KADEM'den 'erkekler yerini bilsin' kampanyasına tepki: Kınıyor, reddediyoruz

KADEM'den 'erkekler yerini bilsin' kampanyasına tepki: Kınıyor, reddediyoruz
'#erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır.'

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), erkek egemen anlayışı sorgulamak ve cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal medyada başlatılan 'erkek yerini bilsin' kampanyasına "Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz" tepkisi gösterdi.

Eğlenceli mesajlarla erkek egemen anlayışa sahip toplumsal yapıda dilimize yerleşmiş kalıpların aslında kadınları ne kadar aşağıladığı gerçeğine dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada #erkekleryerinibilsin etiketi altında yapılan paylaşımlar gündem yarattı.

Klişeleşen, kadına rol biçen, cinsiyet eşitsizliğini körükleyip ataerkil topluma vurgu yapan söylemlere, bu cümlelerin öznesi olan kadınlar el attı. Kendilerine yöneltilenlere sosyal medyada düzenleme getirenler, kadın kelimesini erkek ile değiştirerek karşı cinse ayna tuttu.

KADEM: AKIM DEĞERLERİMİZİ ZEDELEYECEK BOYUTA ULAŞTI

Kampanyanın farklı bir boyuta taşındığını iddia eden Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) söz konusu akımı kınadıklarını açıkladı:

"Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."

Öne Çıkanlar