Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne kapatma davası açıldı. Dernek Genel Sekreteri Ataselim: "Kapatmak o kadar kolay değil"

Dernek bugün yayınladığı yazılı açıklamada, 12 yıl önce yola çıktıklarını, öldürülen kadınların mahkemelerce kapatılmış dosyalarının kendilerine ulaştırıldığını belirtti. Açıklamada, şüpheli kadın ölümlerinde gerçekleri açığa çıkardıkları, tüm kadınlarla yasaların, yönetmeliklerin yapılmasının ve uygulanmasının peşine düştükleri dile getirildi. Platform, kadınlar, LGBTİQ+lar ve çocuklar için ‘eşitlikçi feminizmin bayrağı’nı her yerde ‘dalgalandırdıklarını’ ve ayak basılmayan bir adliye dahi bırakmadıklarını kaydetti.

Açıklamada şunlar söylendi: "Bugün itibariyle işte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlamasıyla Dernekler Masası ve İstanbul Valiliği'nin talebiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın ıfesih davası açtığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

GEREKÇE: AİLE YAPISINI PARÇALAMAK

İddiaları odur ki, derneğimize yönelik muhtelif şikâyet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş.

Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken, onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyor. Tüm kamuoyu bilir ki bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir."

ATASELİM'DEN AÇIKLAMA: BU DAVA TÜM KADINLARA AÇILMIŞTIR

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kapatma davasına yönelik platformun başlattığı mücadeleyle ilgili çıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra her türlü konuyla karşılaşabileceklerini ancak kapatma davasını beklemediklerini belirten Ataselim, açılan davanın sadece platforma değil; tüm kadınlara yönelik açıldığını ifade etti.

Davadan dolayı ümitsizliğe kapılmadıklarını ve azimlerinin daha da çok perçinlendiğini söyleyen Ataselim, ''Kadın cinayetlerini durdurmakla lgili yıllardır etkin bir süreç işletmeyenler, İstanbul Sözleşmesi'nden imzayı geri çekenler, 6284'ü bile bizim kadar kamuoyua duyurmayanlar, yıllardır kadın cinayetlerini durdurmak isteyenleri korkutmaya çalışıyor. Korkmadık ve sinmedik. Mücadelemizi daha da yükselteceğimiz bir dönemdeyiz. Hiçbir kadın, hiçbir lgbtqia+'nın morali bozulmasın. Biz yaşam mücadelesi  veriyoruz. Bunu durdurmak mümkün değil'' ifadelerini kullandı.

"KAPATMAK O KADAR KOLAY DEĞİL"

Mücadelelerinin sekteye uğramadığını ve uğramayacağını aktaran Ataselim, bu davanın kadınlara gözdağı vermek amacıyla açıldığını söyledi. Kapatılma gibi bir durumda dahi hiçbir şekilde mücadelelerini bırakmayacaklarını belirten Ataselim, sözlerine şu şekilde devam etti:

-Erkeklik, kadınlara savaş açtı.

-Toplumun marjinalinde kalmış olan bir grup erkeğin isteği üzerine açılan bir davadır bu. Yetkili merciler de dikkate alıyor. Mücadele durmaz.

-Bu hukuksuz iddialarla, kapatmak o kadar kolay değil.

 

 

 

 

 

 

 

Öne Çıkanlar