Alökmen: Savaşın kazananı olmaz

Alökmen: Savaşın kazananı olmaz
Diyarbakır'da kayyım atamasına karşı başlayan protesto eylemi 52'inci günü geride bıraktı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakır'daki protesto eyleminin adresi Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında bulunan Lise Caddesi. Eylem bugün 52'inci günü geride bıraktı.

EYLEM SÜRÜYOR

Kürdistani partiler, HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katılımı ile gerçekleşen eylem, önceki günlere göre sessizdi. Ara ara sloganlar atılsa da kitlenin gündemi, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye olası askeri harekâtıydı. Olası askeri harekata ilişkin kaygılar hakimdi. Sloganlar eşliğinde yapılan eylemin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık okudu. 

ALÖKMEN: SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ

Bugünün Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim'de Suriye'den çıkarılmasının 21'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Alökmen, "9 Ekim 1998’de başlatılan uluslararası komplo ile bugün Suriye’nin içerisinde bulunduğu durum göz önüne alındığında hedeflenenin ne olduğu ortaya çıkmıştır" diyerek emperyalistlerin Türk ve Kürt halklarını savaş tuzağına düşürmek istediğini söyledi.  

Uluslararası ve bölgesel güçlerin hedefinin, halklar arasına ektikleri nifak tohumlarıyla savaşı derinleştirmek olduğunu ifade eden Alökmen, şunları söyledi: "Ortadoğu ve dünya halklarının barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasının yolu Sayın Öcalan’ın, eşit haklar temelinde sunduğu Barış Projesi’nin hayat bulmasıdır. Bunun için uluslararası komplonun 21’inci yıldönümünde bir kez daha iktidarda olanlara sesleniyoruz. Savaşın kazananı olmaz, barış ise herkese kazandırır. Halklarımız açısından geç olmadan savaş politikalarından vazgeçilmesi ve barışın mimarı olan Sayın Öcalan’la açık, şeffaf müzakerelerin başlatılması çağrısı yapıyoruz."

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. 
 

Öne Çıkanlar