'Kayyım rektör' Bulu'nun 1999 yılında Siyaset Meydanı Programı'nda yaptığı konuşmalar ortaya çıktı

'Kayyım rektör' Bulu'nun 1999 yılında Siyaset Meydanı Programı'nda yaptığı konuşmalar ortaya çıktı
Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun konuşmaları sosyal medyada gündem oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun 1999 yılında katıldığı Siyaset Meydanı Programı'nda yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Bulu yaptığı konuşmada "Biz tutturmuşuz bir şey illa milli sınırlar olacak böyle yöneteceğiz falan diye söylüyoruz ama bundan 30 sene sonra çok ciddi şeyler değişecek bu dünyada. Bizim gençler olarak bunlara çok dikkat etmeliyiz çünkü o gelecekte biz yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada AKP'ye yakın kullanıcılar "Melih Bulu geleceği seneler önce görmüş" diyerek paylaştı. 

Bazı kullanıcılar ise Melih Bulu'nun milli sınırlar ile ilgili söylemlerini "günümüzde yapılsa Erdoğan tarafından terörist ilan edilecek konuşmalar" şeklinde ifade etti.

Bulu'nun konuşmasının tamamı şöyle: 

"Geçen programdaki gençler bence de Türk gençliğini temsil etmiyorlardı. Ben Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyorum.

Benim Üniversitemin büyük bir çoğunluğu sanırım benimle aynı görüşü paylaşacaktır. Ben yine kendi adıma konuşuyorum ama dünya şu anda farklı şeyleri konuşuyor. Hatta ne tesadüftür ki bu 21. Yüzyılın nasıl bir dünya düzeni olacağına İstanbul'da karar verilecek.

Agit zirvesinde bu tip şeylere karar verilecek ama biz hâlâ geçen yüzyılı tartışıyoruz. Biz gençlik olarak burada hata yapıyoruz. Bir kısım gençlik diyeyim, bütün Türkiye'nin böyle olduğunu hiç sanmıyorum.

İnsanlar üçüncü dalgayı konuşuyorlar "informatian technology" diye bir şey çıktı. İşte bilgi teknoljisi dünyayı nereden alıp nereye götürecek, bunun toplum düzenindeki etkileri ne olacak, sınırlar kalkacak, bu tip şeyler var, bunlara gözümüzü kapayamayız.

Biz tutturmuşuz bir şey illa milli sınırlar olacak böyle yöneteceğiz falan diye söylüyoruz ama bundan 30 sene sonra çok ciddi şeyler değişecek bu dünyada. Yani bizim gençler olarak bunlara dikkat etmemiz lazım, çünkü o gelecekte biz yaşayacağız."

Öne Çıkanlar