Kayyımlar Erdoğan için seferberlik ilan etti

Kayyımlar Erdoğan için seferberlik ilan etti
Erdoğan’ın yarın katılacağı Van İl Kongresi öncesi kentte sıkıyönetim ilan edildi.

HABER MERKEZİ- AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yarın katılacağı Van İl Örgütü 6’ncı Olağan Kongresi öncesi kentte sıkıyönetim ilan edilirken, kayyımlar da seferberlik ilan etti. İl girişlerinde kontrol noktaları kurulurken, sokaklar adeta askeri karargaha çevrildi. Birçok noktada zırhlı araçla nöbet tutan polisler dikkat çekerken, sivil polis sayısı arttırıldı. Feqiye Teyran Parkı ve Maraş Caddesi’nin bulunduğu birçok noktada polisler sıklıkla kimlik kontrolü yapıyor. TOMA ve benzeri zırhlı araçlar ise ana caddeler üzerinde sürekli tur atıyor. 

‘ÇÖP KUTULARI KALDIRILDI’
Erdoğan’ın resminin asılmadığı ağaç bırakılmazken, tüm billboardlar bayraklarla donatıldı. Kentin en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde her 20 metrede bir bulunan çöp kutularının demirleri de güvenlik gerekçesiyle sökülüp yerine çöp poşetleri asıldı. 

KAYYIMLAR YARIŞA GİRDİ
DBP’li belediyeye kayyım atanmadan önce Özalp yolu üzerinde bulunan ve yılda 23 milyon metreküp metan gazı salan "Vahşi Çöp" depolama alanının ıslahı için hazırlanan projeye onay verilmezken, kayyım Murat Zorluoğlu'nun astırdığı billboardlarda "Sayın Cumhurbaşkanım, Desteklerinizle;  Vahşi depolamadan düzenli depolamaya katı atıktan 5 megavatta elektrik üreteceğiz" yazılması dikkat çekti. 
 
Park ve bahçelerdeki isimler dahil belediyelerin tüm Kürtçe hizmetlerini yasaklayan kayyımlar, Erdoğan için Kürtçe afiş hazırladı. AKP’li Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Serokkomarê me hûn bixêr hatın bajarê Tûşbayê" yazılı billboardlar astı. 
 
Kayyım atanan İpekyolu Belediyesi ise Şengal Parkı yanına "Doğu'dan Batı'ya uzanan yol Sayın Cumhurbaşkanımız Van'ımıza hoş geldiniz" yazılı pankartı astı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar