'Kelepçesiz çıkarılan saldırgan polisin şefkatli kolları arasında'

'Kelepçesiz çıkarılan saldırgan polisin şefkatli kolları arasında'
Saldırganın görevini yaptıktan sonra devletin şefkatli kollarında can güvenliğinin sağlandığını söyleyen Kaya, 'Kelepçesiz çıkarılan saldırgan polisin şefkatli kolları arasında' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, İzmir HDP il binasına düzenlenen saldırı ve protesto etmek amacıyla Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamanın yapılacağı alan demir bariyerlerle kapatıldı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisi alanı abluka altına aldı.

Deniz Poyraz şahsında öldürülenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklaması sonrası atılan sloganlar gerekçe gösterilerek müdahale de bulunan kolluk, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

'KANDAN BESLENİYORLAR'

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, "Bizim arkadaşımız katledilen 88 kadının isimlerin olduğu yerde katledildi. Bu nefreti benimseyen faşist blok tarafından yapıldı. Kimsenin zerre kadar umurunda değil, bundan nemalanıyorlar. Savaştan, kandan kimin kazandığını gördük. Bu faşizm geri dönüşü olmayan bu topraklarda bir yönetim kök salıyor. Nasıl oluyor da her binamızın dibinde panzerler beklerken, seyyar karakollar varken, nasıl engellenmiyor? Her yaptığımız kontrol ediliyorken, katiller ellerini kollarını sallaya sallaya geliyor, engellenmiyor" diye konuştu. 

'DEVLET ÖNLERİNİ AÇIYOR'

Açıklamada söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erkan Avcı, katliam senaryolarından birinin bugün İzmir'de yaşandığına dikkat çekti. Avcı, "Güvenlik önlemi ile binalarımızın önünde kayıt yapan, girenleri çıkanları kontrol altına alan, kentin her yerini mobese ile  dolduran devlet nasıl ki Diyarbakır'da, Ankara'da, Suruç'ta katliamı önlememiş, önlemediği gibi katilleri tanıyor ve önlerini açıyorsa bugün İzmir'de de bunu gördük" dedi. 

'DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI!'

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise şunlar söyledi: "İzmir İl binamıza yönelik saldırıdan sonra polisin saldırganı dışarı çıkarırken bir kare sosyal medyaya yansıdı. Bu fotoyu hepiniz gördünüz, kelepçesiz çıkarılan saldırgan polisin şefkatli kolları arasında, can güvenliği güven altına alınarak çıkarıldı. Saldırganın başkalarına saldırması tehlikesine karşı değil; saldırısını, görevini yaptıktan sonra devletin şefkatli kollarında can güvenliğinin sağlanmasının fotoğrafıdır."

'ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN'

Açıklamaya katılan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise, "Biz analar ağlamasın diyoruz. Ama bugün acımız çoğaldı. Bizim çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin" ifadelerini kullandı. 

Açıklama sonrası dağılan kitleye müdahale eden polis, çok sayıda kişiye sert müdahalede bulunarak gözaltına aldı.

Öne Çıkanlar