KHK’lı Güngördü’den asgari ücret tepkisi: Alın başınıza çalın

KHK’lı Güngördü’den asgari ücret tepkisi: Alın başınıza çalın
Hükümetin 2020 yılı için açıkladığı asgari ücrete ‘alın başınıza çalın’ diyerek tepki gösteren KHK’lı Kenan Güngördü, genel grev çağrısı yaptı.

İstanbul’un Zeytinburnu Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken, Kanun Hükümde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kenan Güngördü, dün 2020 yılı için açıklanan 2 bin 324 TL olarak açıklanan asgari ücret zammına tepki gösterdi. "Ne bekliyordunuz acaba? Artık onlardan beklemekten vazgeçmeliyiz" başlıklı yazılı açıklamayla sendikalara seslenen Güngördü, genel grev çağrısında bulundu.

‘BİR AYDIR YİYİP İÇTİKLERİNİN FATURASI ÖMÜR BOYU MAAŞA DENK’

Sokağa çıkmadıkça ve hak olanı istemedikçe böyle sömürülmeye devam edileceklerini dile getiren Güngördü, "Bir aydır tartışmasını yürüttükleri tiyatro süresi boyunca yediklerinin ve içtiklerinin bile faturası bin kişilik bir fabrikada çalışanların tamamının ömür boyu alacakları maaşa tekabül etmektedir" diye belirtti.

‘TÜRK-İŞ’E BİR ÇİFT SÖZÜM VAR’

"Özellikle Türk iş'e bir çift sözüm var" diyen Güngördü, asgari ücret tartışmalarını yürüten ve "2 bin 578 TL’den aşağı teklif getirirlerse masaya oturmayız" diyen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (Türk-İş) eleştirdi.

‘MÜCADELE MEYDANLARDA VERİLİR’

Açıklanan asgari ücretin emekçilerin emeğini karşılamadığını ifade eden Güngördü, "Biz emekçiler; karar alan muktedirlerin ve işbirlikçi sendika ağalarının masa başlarında belirledikleri bir ücret değil. Onurlu bir yaşam yaratmanın mücadelesinin direnişlerden ve özgürleştirdikleri meydanlardan karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu mücadeleyi buralardan örgütlemeye devam edeceğiz" dedi. 

GENEL GREV ÇAĞRISI: ŞALTERLER İNSİN ARTIK!

Hükümete, yapılan zammı "Alın başınıza çalın" diyerek tepki gösteren Güngördü, açıklamasında genel grev çağrısı yaparak sözlerini şöyle noktaladı:

"O koltukları başınıza yıkacak güçlü bir halk örgütlülüğü ile iktidar yürüyüşü bugünden itibaren başlamıştır. Çağrımdır: Yeter artık ayağa kalk emekçi. Yeter artık silkin kendine gel. Bak alanlar direniş ateşini bekliyor. Onlar vermeyecekler, biz alacağız. Çözün genel grevde, genel direnişte. Şalterler insin artık!"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar