Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Mavi Marmara gibi olmasın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Mavi Marmara gibi olmasın
İsrail ile Türkiye arasında imzalanan Mavi Marmara anlaşması üzerinden Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, 'Doğu Küdüs'e Filistin Büyükelçiliğini kuruyorum, diyeceksin, o sözü tutacaksın' dedi.

HABER MERKEZİ- Muğla’da toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edilmesi kararını destekledi ve "Mavi Marmara'daki gibi yapmasınlar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince incelemeye alınan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 48 projesinin açılışı ve temel atma töreni için Muğla'ya geldi. Kılıçdaoğlu, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünde yapılan açılışta kitleye hitap etti. 
 
Hesap vermekten korkmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben hak, hukuk, adalet dedikçe birisi rahatsız oluyor. Olsun. Ben bunları ve doğruları söylemeye devam edeceğim" dedi. AKP iktidarına "Onlar hesap vermezler üstüne üstlük vatandaşa hesap soruyorlar" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Biz o nedenle size hesap vermeyi namuslu görev sayıyoruz. Biz ayrıca şunu söylüyoruz, bütün belediye başkanlarımıza, görüşü ne olursa olsun, eşit hizmet vereceksin. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın durumu iyi değil. Kendi vatandaşı ile rekabet eden bir siyasi iktidar var. Gittiler ta Sudan'da binlerce dönüm arazi kiraladılar. Şimdi o AK Parti'nin başında oturan zata soruyorum: Sudan'da neden arazi satın aldın. Bu ülkede toprak, tohum mu yoktu. Niye gittin oradan arazi kiraladın. Kiminle rekabet edeceksin. Kendi çiftçinle mi rekabet edeceksin" diye konuştu. 

TÜRKİYE FRENİ PATLAMIŞ KAMYON

Türkiye için "Freni patlamış kamyon" benzetmesi yapan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta parti propagandasını aşmıştır" derken, ülkücülere, demokratlara, sosyal demokratlara seslendiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığına ilişkin açıklamasının ardından başlayan tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, "1968 yıllarında gencecik fidanlarımız gitti. O mezarlar Filistin'dedir. İslam İşbirliği Toplantısı yapıldı. 'Doğu Kudüs başkent olsun' dedi. O karar çok önemli. Bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyorum. Bu karar alınması gerekiyordu ve her türlü desteği veriyoruz" dedi.

‘KAPI ARKASINDA ANLAŞMA İMZALAMAYACAKSIN’

Hükümete Mavi Marmara davasına ilişkin İsrail’le Türkiye arasında imzalanan anlaşma üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, "Kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Şimdi o sözü tutacaksın. Kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Doğu Kdüs'e Filistin Büyükelçiliğini kuruyorum, diyeceksin. Yaparlar mı? Yapmalarını istiyorum. Mavi Marmara'daki gibi yapmasınlar. Bütçe görüşmelerinde Binali Yıldırım 'Bizim Doğu Filistin'de Türkiye'nin Büyükelçiliği var' dedi. Açtık internet sitesini yok. Kudüs'te yok, Tel Aviv'de. Doğu Kudüs'te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu Büyükelçiliğe çevirin. Ben takipçisi olacağım. Filistin davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olması lazım. Bunun sağı-solu yoktur ve bizim milli davamızdır. Dökülen her kan bizim kanımızdır. Her koşulda Filistin'e sahip çıkacağız" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar