Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na yönelik suçlamalara yanıt: Görevimiz engelleri aşmak

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na yönelik suçlamalara yanıt: Görevimiz engelleri aşmak
Kılıçdaroğlu, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada iktidarın İBB'yi hedef almasına tepki göstererek, 'Onların görevi engel çıkarmak bizim görevimiz engelleri aşmak' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü toplu açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, İBB’de başlatılan teftişle ilgili "Engel çıkarmasınlar, bunun hesabını yeri ve zamanı gelince verecekler" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun törende yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

'NASIL GERİ ALINABİLİR DİYE ÖZEL ÇABA HARCAMIŞLARDI'

"İstanbul Belediye Başkanı’mıza yönelik haksız suçlamalar var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün dünya bunların tamamının haksız olduğunu biliyor ama unuttukları bir şey var. Bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. 13 bin küsur oy farkıyla alınmıştı İstanbul. O fark 800 bine çıktı. Nasıl geri alınabilir diye özel çabalar harcanmıştı. İnsanların vicdanında demokrasi vardır. Doğrunun arkasından koştuğumuz zaman bütün engeli aşarız" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYELERE ENGEL OLMAK HALKA ENGEL OLMAK DEMEKTİR

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ayrım yapmadan, kişilerin inançları, kimlikleri, siyasal görüşleri, yaşam tarzları ayrımı yapmadan bütün İstanbul’u kucaklamak bizim görevimizdir. Ülkeyi nasıl daha sağlıklı, tutarlı, kararlı, itibarlı bir yönetime kavuşturacağımızı artık Mısır’daki sağır sultana bile duyuracağız. Onların görevi engel çıkarmak bizim görevimiz engelleri aşmak" diye konuştu.

"Buradan kısaca bir çağrı yapmak isterim" diyen Kılıçdaroğlu, "Engel çıkarmasınlar, engelleri aşarız. Gölge etmesinler, güneşi mutlaka doğururuz. Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli, karanlığın zifirîsindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkarmasınlar, bunun hesabını yeri ve zamanı gelince verecekler. Belediyelere engel olmak halka engel çıkarmak demektir" ifadelerini kullandı.

'DEVLETİN DİNİ ADALETTİR'

Kılıçdaroğlu, ayrıca "Karakol yapılıyor, teslim alan yok. Güzel bir müftülük ve taziye evi de yapılmış. Kim istemez çocuklar güzel bir yerde dinlerini öğrensin diye. Neden teslim almıyorsunuz. Bu inancın sahibi olanlar bilirler ki devletin dini adalettir. Devletin hiçbir birimi ayrımcılık yapmamalıdır. Bize oy çıkmadı bu mahallede hizmet götürmeyelim diye bir şey söz konusu olamaz. Ama bu insanlar bölüyorlar, ayrıştırıyorlar. Ne yazık ki yapıyorlar ama şafağa az kaldı. Herkese teşekkür ediyorum Yolumuz aydınlık kimse endişe etmesin" açıklamasında bulundu.

- İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Beylikdüzü'ndeki toplu açılış töreninde konuştu.

İMAMOĞLU: BUGÜNÜN ZOR KOŞULLARINI YAŞIYORUZ

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından başlıklar ise şöyle: 

"Kaybolan, heba edilen kaynakların bu şekilde topluma ve şehirlere kazandırılması sadece o şehrin refah düzeyini artırması anlamına gelmiyor, ülkenin refah düzeyini artıması anlamına geliyor.

Bu güzel şehrin, güzel ülkenin nimetleri, gelirleri çok fazla. Tek şartı var. Bundan bütün insanlarımızın eşit bir şekilde faydalanması. Bu paranın nereye aktığı ve nereye yönlendiği. Eğer hizmete akarsa bu ülkeden daha zengin bir ülke dünyada yok. Ama hizmete değil bir avuç insanın isteklerine ve şahsi arzularına dönük bir kanal açılmış ve oraya akıyorsa para bugünün zor koşullarını yaşıyoruz. Türkiyemize, İstanbulumuza çok değerli, adil bir dönemin gelmesini arzu ediyoruz."

Öne Çıkanlar