Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadine Eğilmez'den yorum: Muhalefet için en tehlikeli şey popülizm

Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadine Eğilmez'den yorum: Muhalefet için en tehlikeli şey popülizm
Kılıçdaroğlu'nun, 'Biz iktidara geline kadar araba alımını öteleyin, araba almayın' sözlerine ilişkin Mahfi Eğilmez, 'Muhalefet için şu an en tehlikeli şey popülizme sapmaktır' dedi.

+GERÇEK - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı 'buluşma' çağrısının ardından dün bir video yayınladı.

Kılıçdaroğlu, "İşte bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum, özellikle ÖTV.  Türkiye'de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz. Yetmiyor, aracın bedeli ile birlikte bu verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına?" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "Bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. Araba almayın. Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. ÖTV'yi lüks araç alanlara uygulayacağız. Onlar da güzel güzel ödeyecekler vergilerini ülkelerine. Otomotiv sektörü de bana darılmasın. Onlar da biraz sabretsinler. ÖTV problemini çözdüğümüzde kayıplarını çok hızlı telafi ederler" dedi.

Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez, Kılıçdaroğlu'nun dünkü ÖTV vaadiyle ilgili Twitter hesabı üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Eğilmez, "Muhalefet için şu an en tehlikeli şey popülizme sapmaktır. Türkiye'nin sorunu asgari ücretlinin, düşük gelirlinin, emeklinin geçinebilecek gelirinin olmamasıdır. Arabada ÖTV'nin düşürülmesi sorunlar sıralamasında çok gerilerde gelir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar