Kılıçdaroğlu, 'Ya bana katılın ya yolumdan çekilin' sözleriyle kimi kast etti

Kılıçdaroğlu, 'Ya bana katılın ya yolumdan çekilin' sözleriyle kimi kast etti
Kılıçdaroğlu, 'Bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın dalgalanmasını isteyen, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ya bana katılın ya yolumdan çekilin' sözleriyle kimi kast ettiniz?" sorusuna yanıt verdi. 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'na dünkü CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı "Ya bana katılın ya yolumdan çekilin" sözleriyle kimi kast edildiği soruldu.

Kılıçdaroğlu, verdiği yanıtta, "Arkadaşlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Adalet yok, hukuk yok demokrasi yok, Anayasa ayaklar altında... Bu ülkede herkes perişan vaziyette ama Saray'ın sesi bile çıkmıyor. Ülke neredeyse sahipsiz bir konumda. Dolayısıyla ben; bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın dalgalanmasını isteyen, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ben bunu söylemek zorundayım. Bir davadan beraat ediyorsunuz, aynıdava yeniden açılıyor ve müebbete mahkum ediliyorsunuz. Bunun için yurttaşlarımı uyarmak zorundayım. Milyonlarca çocuğun karanlığa mahkum edildiği Türkiye'de ben ne söyleyeyim! Elektrikler kesildi... Tek cümle ama bunun arkasında milyonlar var. Ben bu dramı yaşadım ve bu konuşmayı yapmak benim hakkım."

Öne Çıkanlar