Kocaeli’de halktan define çukuru nöbeti

Kocaeli’de halktan define çukuru nöbeti
Körfez’de defineciler onlarca çukur açtı. Hayvanların düştüğü defineci çukurları için mahalleli nöbet tutuyor.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde tarımla uğraşan Kutluca Mahallesi halkı definecilerin açtığı çukurlardan rahatsız.

Önlem alınmasını isteyen Kutluca sakinleri 5 kilometreye yakın alanda çapındaki alanda açılan çukurlar nedeniyle hayvanlarının düştüğünü söyledi.

Çukur açılmasını engellemek için nöbet tuttuklarını fakat işe yaramadığını belirten mahalle sakini Latif Nac, "Öncelikle bu olay doğaya zarar verdiği için karşıyız. Defineciler tarafından arazilerimizin katledilmesi, bizim için kabul edilemez. Buraya sürekli ineklerimiz, koyunlarımız da düşüyor. Hayvanlarımızın canına kastediliyor. Bölgede yaklaşık 50'den fazla çukur var. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmesi için bazı önlemler aldık ama onlar da faydalı olmadı. Sorumlulardan şikayetçiyiz" dedi.

Açılan çukurlara mahallenin her tarafında rastlamanın mümkün olduğunu belirten mahalle sakini Ali Öztürk ise "Nereye gitsek karşımıza çukurlar çıkıyor. Hayvanları olumsuz etkiliyor, insanlar için tehlike oluşturuyor. Buraya her gün defineciler gelerek, doğayı kazıyor. Burada yaşanan olayı defalarca şikayet ettik ama henüz çözüm bulunamadı. Hukuka aykırı bir durum olmasına rağmen hala kazmaya devam ediyorlar. Şu ana kadar 50'den fazla çukur var mahallemizde, sayıları da her geçen gün artıyor. Köstebek yuvasına çevirdiler. Yetkililere seslenerek yardım istiyoruz" diye konuştu. 
 

Öne Çıkanlar