Koronavirüsten son 24 saatte 71 kişi daha hayatını kaybetti

Koronavirüsten son 24 saatte 71 kişi daha hayatını kaybetti
Covid-19’dan iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 27 bin 323'e yükseldi. Çin, salgına karşı mücadele edecek aşıyı geliştirdiklerini duyurmuştu.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı hızla artıyor. Can kaybı 2 bin 665'e, virüs bulaşan kişi sayısı da 77 bin 658’e çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 71 kişi hayatını kaybetti, 508 yeni Covid-19 vakası saptandı.

Ülkedeki toplam ölü sayısı 2’si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 665’e, tespit edilen toplam vaka sayısı ise 77 bin 658’e çıktı.

Covid-19’dan iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 27 bin 323’e çıkarken, virüse yakalanma durumu şüpheli olan kişi sayısı 2 bin 824’e, müşahede altındaki kişi sayısı 87 bin 902’ye geriledi.

Bununla birlikte vaka sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong’da 81’e ulaşırken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak aktarıldı.

Salgın nedeniyle İran ve İtalya’da da ölümler yaşandı.

ÇİN KORONAVİRÜS AŞISINI BULDUĞUNU DUYURMUŞTU

Öte yandan Çin dün koronavirüs aşısını bulduğunu duyurmuştu.

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui,"Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim adamı da var. Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz" açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar