Covid-19'a yakalanan tutuklulara tarihi geçmiş ilaç verildi

Covid-19'a yakalanan tutuklulara tarihi geçmiş ilaç verildi
Elazığ'da Cezaevi’nde kalan Mehmet Kaya, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde koronavirüse yakalanan tutuklulara tarihi geçmiş ilaçlar verildiğini söyledi.

Cezaevlerinde bulunan tutukluların açık görüş, spor, sohbet, kurs gibi sosyal faaliyetler ve sağlığa erişim gibi birçok hakları yaklaşık 1 buçuk yıldır etkisini sürdüren koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla ya kısıtlandı ya da tamamen ortadan kaldırıldı. Bu nedenle adeta 'tecrit içinde tecrit' yaşayan tutuklulardan Covid-19'a yakalananlara her geçen gün yenileri eklenirken, bu kişilerin tedavilerinin ise aksatıldığı  belirtildi.

Hak ihlallerin yaşandığı cezaevlerinden biri de Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi. Bu cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Kaya, yaptığı haftalık  telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini ailesiyle paylaştı. 

Birçok tutuklunun Covid-19 yakalandığını aktaran Kaya, bazı tutukluların bir ay içinde iki kez yapılan testlerinin pozitif çıkması nedeniyle yaklaşık bir ay Covid-19 hastalığı geçirdiğini kaydetti. Kaya, pandemiye yakalanan tutuklulara tedavi için tarihi geçmiş ilaçlar verildiğini de ifade etti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre pandeminin başladığı 2020 Mart ayından itibaren açık görüş, spor, sohbet, kurs ve diğer sosyal faaliyetlerin tamamen kaldırıldığını söyleyen Kaya, ayda iki kez izin verilen kapalı görüşlerde ise sadece iki kişiyle görüşebildiklerini kaydetti. Sosyal aktivite olarak geçmişte haftada bir çıkabildikleri, fakat pandeminin başlamasıyla bütünüyle yasaklanan spora ise bu ay 15 günde tek bir oda şeklinde çıkabildiklerini dile getirdi.
 
 

Öne Çıkanlar