Kürtçe hutbe okuyan imamın camiye girişi yasaklandı

Kürtçe hutbe okuyan imamın camiye girişi yasaklandı
Köylüler müftülüğün gönderdiği imamın arkasında saf tutmadı.

GÜNCEL - Cizre İlçe Müftülüğü, Kürtçe vaaz ve hutbe okuyan fahri imama camiye girmeyi yasaklayınca, köylüler müftülüğün gönderdiği imamın arkasında saf tutmadı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Dirsekli köyüne bağlı İsa Ağa Mezrası’nda bulunan caminin imamı, 3 Mayıs tarihinde hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınıp aynı gün serbest bırakıldı.

KÜRTÇE VAAZ VEREN İMAMIN CAMİYE GİRMESİ YASAKLANDI

Köy sakinleri tarafından ortak bir şekilde yapılan camide yıllardır imamlık yapan M.K.’ye sorgusunda, Cuma günleri devlet aleyhine hutbe verip vermediği ve neden Kürtçe vaazlar verdiği hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında soruşturma açılan imam M.K. kısa bir süre sonra Cizre İlçe Müftülüğü’ne çağrıldı. Şırnak Valiliği tarafından gönderilen yazı doğrultusunda Müftülüğe çağrılan M.K.’ye, bir daha vaaz ve hutbe vermemesi yönünde alınan karar iletildi. Müftülük yetkililerinin ayrıca, kendisine bağlı olmayan ve maaşı köylüler tarafından ortak bir şekilde karşılanan fahri imam M.K.’ye, namaz kılmak dışında camiye girişini de yasakladığı öğrenildi.

YURTTAŞLAR, KADROLU İMAM ARKASINDA SAF TUTMADI

Fahri imamın camiye girişini yasaklayan müftülük mezra camisine kadrolu bir imam tayin etti. Ancak 4 Nisan Cuma günü görev yerine gelen imam, cemaatin camiye gelmemesi üzerine, hutbe veremeden ilçe merkezine geri döndüğü belirtildi. Yurttaşların, yıllardır arkasında saf tuttukları imam M.K.’ye haksızlık edildiğini düşündükleri için farklı camilere namaz kılmak için gittiği öğrenilirken, müftülük tarafından gönderilen imamın o günden bu yana mezraya bir daha uğramadığı kaydedildi.

Halen farklı camilere namaz kılmaya giden yurttaşlar, imam M.K. hakkındaki yasağın kaldırılmaması halinde söz konusu tavırlarını sürdürmekte kararlı olduklarınıu söylüyorlar.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar