Kültür ve Turizm Bakanlığı, tiyatro, opera ve bale gösterileri için alınan yasak kararını iptal etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tiyatro, opera ve bale gösterileri için alınan yasak kararını iptal etti
Coronavirus salgını gerekçesiyle, açık alanlarda konser, gösteri, tiyatro, festival vb. etkinliklerin yasaklanması kararı eleştirilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Coronavirus salgını nedeniyle tiyatroların kapatılması ve açık hava etkinliklerinin yasaklanması kararının eleştirilmesi ve kararın geri alınması için yapılan çağrılar üzerine, açık ve kapalı mekanlarda sahnelecek tüm tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yasak kapsamının dışına alındığını duyurdu. 

Tepkilerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu yasakların Covid-19 tedbirlerine uyulması koşuluyla açık ve kapalı mekanlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerini kapsamayacağını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: "İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, açık ve kapalı mekanlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri, Bakanlığımızca 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar