Kürdistan Sosyalist Partisi'ne saldırı

Kürdistan Sosyalist Partisi'ne saldırı
Manisa'da ırkçı bir grup tarafından Kürdistan Sosyalist Partisi'ne saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda büronun dış kapısı kırıldı, parti aleyhinde sloganlar atıldı.

Manisa'da ırkçı bir grup tarafından Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) İl Örgütü’ne saldırı gerçekleştirildi. Bugün sabah saatlerinde yapılan saldırıda büronun dış kapısının kırıldığı, partinin aleyhinde sloganlar atıldığı ve küfredildiği belirtildi. 

Saldırıdan sonra PSK Genel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Daha önce defalarca tehdit edilen, saldırıya uğrayan, saldırı girişimine maruz kalan Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK Manisa İl Örgütümüze yeni bir saldırı girişiminde bulunuldu" denildi. Saldırının kınandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu saldırı basit bir ‘mala zarar verme’ suçu diye değerlendirilip geçilecek bir olay değildir, bir nefret suçudur. Irkçı, şoven ve faşist kesimlerin Kürtlere, Kürt politikacıları ile partilerine duydukları düşmanlığın bir ifadesidir ve okullarda okutulan andımız nedeniyle yaşanan gelişme ve tartışmalardan bağımsız değildir. Bu saldırı aynı zamanda, saldırıların önünü almak için gerekli tedbirlerin alınmaması halinde, daha büyük saldırıların bir habercisidir. İl örgütümüze yönelik bu ırkçı-şoven ve faşist saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Daha önce de İzmir’de PSK’ye saldırı gerçekleştirildiği bilgisi hatırlatıldı.(Kaynak: K24)

Öne Çıkanlar