Kürt Ulusal Birliği Partileri: Türkiye Suriye'deki çözüme engel

Kürt Ulusal Birliği Partileri: Türkiye Suriye'deki çözüme engel
Kürt Ulusal Birliği Partileri, Afrin'deki uygulamalara ilişkin yaptıkları açıklamada, 'Türk devletinin topraklarımızdaki işgali sürdükçe Suriye'de hiçbir sorun çözüme kavuşmaz' dedi.

Suriye'de, bir süre önce 25 partinin bileşimiyle kuruluşunu ilan eden Kürt Ulusal Birliği Partileri, TSK ve ona bağlı Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) denetiminde olan Afrin'deki uygulamalara ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

'BÖLGE TÜRKLEŞTİRİLMEKTEDİR'

Afrin, Serekaniye ve Gire Spi gibi merkezlerin durumuna dikkat çekilen açıklamada, Türkiye devletinin söz konusu bölgelerin demografik yapısını değiştirmek amacıyla sivillere yönelik şiddet uygulamaları sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, 'bölge Türkleştirmektedir' denildi:

"Tüm dünya ve Kürt kamuoyuna, Türk devletinin topraklarımızdaki işgali sürdüğü müddetçe Suriye’de hiçbir sorununun çözüme kavuşamayacağını belirtmek istiyoruz. Toprağımız namusumuzdur, hiçbir gücün pazarlık alanı değildir. Bu temelde uluslararası kamuoyu, Türk ordusunun topraklarımızdaki işgalinin sona ermesi ve halklara yönelik zulmün sona ermesi için sorumluluğunu yerine getirmelidir." (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar