Kürtçe kitaplara el konuldu

Kürtçe kitaplara el konuldu
Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi tutukluların koğuşlarını basan gardiyanların Kürtçe kitaplara el koyduğu belirtildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Nezir Katar, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. Katar, eşi Cihan Katar ile yaptığı görüşmede koğuşlarının gardiyanlar tarafından basıldığını ve Kürtçe kitaplara el konulduğunu anlattı.
 
KİTAPLARDAN KORKULUYOR 
 
Cihan Katar, yapılan görüşmeyle ilgili şunları aktardı: "Pazartesi günü Nezir ile yaptığımız telefon görüşmesinde koğuşlarının gardiyanlar tarafından basılarak Kürtçe kitaplarına el koyduğunu söyledi. Ayrıca cezaevi yönetimi geri kalan kitapların da ailelere gönderileceğini belirtmiş. Tutuklular üzerinde yıllardır ciddi bir saldırı söz konusu. Onlara zulüm ediyorlar. Kürt oldukları ve Kürtçe konuştukları için onlara saldırıyorlar. Kitaplarına el koyarak nefessiz bırakmak ve daha çok yalnızlaştırmak istiyorlar. Kitap okumanın neresi suç? Kitaplardan niye korkuyorlar? Bu zulmün son bulması gerekir." (MA)

Öne Çıkanlar