Kurumlar Vergisi'nde değişiklik kabul edildi

Kurumlar Vergisi'nde değişiklik kabul edildi
Kurum kazancı üzerinden yüzde 20 alınan Kurumlar Vergisi, kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerinde yüzde 22 olarak uygulanacak.

EKONOMİ - TBMM Genel Kurulu'nda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 84 ila 104'üncü maddelerini kapsayan 4'üncü bölümü kabul edildi. Kabul edilen tasarıya göre, kooperatiflerin ortakları dışındaki kişilerle yaptıkları işlemler ile kooperatif ana sözleşmesinde yer almayan konularda ortakları ile yaptıkları işlemler "ortak dışı" işlemler olacak.

Kurumların, en az iki yıl süreyle aktiflerinde yer alan iştirak hisseleri ile aynı süreyle sahip oldukları kurucu senetleri, intifa senetleri ve rüçhan haklarının satışından doğan kazançların yüzde 75'lik kısmı ile aynı süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançların yüzde 50'lik kısmı Kurumlar Vergisi'nden müstesna olacak.

Tasarıyla, imalat sanayisine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırım harcamaları için Kurumlar Vergisi'nde uygulanan indirimler 2018'de de devam edecek.

KURUMLAR VERGİSİ YÜZDE 22 OLACAK

Kabul edilen tasarıyla, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınan Kurumlar Vergisi, kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerinde yüzde 22 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu, yüzde 22 oranını yüzde 20 oranına kadar indirmeye yetkili olacak. Belediye ve bağlı idareler, mabetlerin yanı sıra eğitim kurumlarına, yurtlara, okul pansiyonlarına ve hastanelere de indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilecek.

Tasarıya ihdas edilen 2 maddeyle, "üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir" düzenlemesinin yürürlük süresi 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı.

Öne Çıkanlar