Lazkiye'de Rusya'nın hava üssüne saldırı

Lazkiye'de Rusya'nın hava üssüne saldırı
Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’nden kalkan uçakların da desteğiyle Tartus açıklarında tatbikat yapmasının hemen ardından hava üssüne saldırılar oldu. İdlib’de de çatışmalar yaşandı.

İdlib ve Lazkiye’de hareketlilik yoğunlaştı. Rusya, 250 kişilik iki grubunun İdlib’de Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenlediğini açıkladı. İdlib’i Akdeniz’e bağlayan Lazkiye kentindeki Rus Hmeymim Hava Üssü’ne insansız hava araçlarıyla baskın oldu.

Ekberiya televizyonu 11 Temmuz akşam saatlerinde Cebla kentinde patlama seslerinin geldiği haberini geçti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise patlamaların, Hmeymim’deki Rus Hava Üssü yakınlarında meydana geldiğini, hava savunma sistemlerinin Rus üssüne saldıran insansız hava araçlarına karşılık verdiğini açıkladı.

Çok taraflı oynayıp katliamların önünü açarak Suriye’deki kirli savaşın taraflarınfan biri haline gelen Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Şerbitskiy de, İdlib’de grupların Suriye ordusunun mevzilerine saldırdığını açıkladı. Sputnik haberine göre basın toplantısında konuşan Şerbitskiy, 10 Temmuz’da yaklaşık 250 kişilik iki grubunun İdlib’de Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenlediğini belirtti. Şerbitskiy, 8’inin öldürüldüğünü, hükümet güçleri kanadında ise can kaybı olmadığını iddia etti.

SOHR Rus askeri polisinin Derazor’un doğusundaki Meyadîn Beldesi’ndeki kontrol noktalarında durmayan "Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratına" ait bir araca ateş açtığını, bi istihbarat görevlisinden öldüğünü, birinin yakalandığını da yazdı. Türkiye’ye bağlı gruplar da Eyn İsa’nın batısındaki Dibis ve Hoşan köyü ile Seqir Dinlenme Tesisleri’ni bombaladı.

TARTUS AÇIKLARINDA TATBİKAT

Rusya ve Suriye 10 Temmuz’da Tartus açıklarında ortak deniz tatbikatı gerçekleştirmişti. Tatbikata Rusya ve Suriye’den yaklaşık 500 asker katılırken Raptor ve Graçonok tipi hızlı botlar ve Vitseamiral Zaharyin deniz mayın tarama gemisi yer aldığı Hmeymim Hava Üssü’nden kalkan Mi-8AMTSh ve Mi-35 savaş helikopterleri hava desteği vermişti. (Yeni Yaşam)

Öne Çıkanlar