Liselilerden boyalı protesto

Liselilerden boyalı protesto
'Ellerinizde geleceksizleştirip intihara sürüklediğiniz gençlerin kanı var'

Dev-Lis ve Liseli Genç Umut üyesi gençler, YKS tarihinin değiştirilmesi ve eğitim sistemine yönelik tepkilerini Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına boya balonları atarak gösterdi.
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 25-26 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından salgın önlemleri kapsamında 27-28 Haziran tarihleri arasında yapılmasına karar verildi. 
 
İstanbul’da, Devrimci Liseliler (Dev-Lis) ve Liseli Genç Umut üyesi bir grup genç, YKS sınavının ertelenmesi ve eğitim sistemini  Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle protesto etti.
 
Bina önünde yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiği günden beri öğrencileri mağdur etmekten başka bir şey yapmadı. Bu düzen bozuk bu düzende sağlam bir çark yok. Bu düzenin eğitim sistemi çürük. Eğitim sisteminin bize dayattığı rekabetçi anlayışı sıra arkadaşlarımızı öldürüyor. Onların elinde üniversite sınavına girdikten sonra intihar eden sıra arkadaşlarımızın kanı var. Onlar gibi düşünmediğimiz sürece bu sistemde bizlere yer yok. Bizler bu düzenin kölesi olmayı reddediyoruz" denildi.
 
"Ellerinizde geleceksizleştirip intihara sürüklediğiniz gençlerin kanı var" diyen gençler, yine "Milyonlarca öğrencinin hayatın karartmak, sadece iki dudak arasında. Gençler olarak buna izin vermeyeceğiz. Yaşasın demokratik lise kalkanı" ifadelerini kullandı. 
 
Yaptıkları açıklamanın ardından gençler, ellerindeki boya balonlarını Müdürlük binasına fırlattı. Gençler, bu protestolarının ardından sloganlar atarak bina önünden ayrıldı.

Öne Çıkanlar