Mahkeme başkanı, çocuktan cinsel tacizi detaylı anlatmasını istedi

Mahkeme başkanı, çocuktan cinsel tacizi detaylı anlatmasını istedi
İstanbul'da, 10 yaşındaki çocuğa sistematik bir şekilde istismarda bulunan Volkan Kabak’ın yargılandığı dava duruşmasına mahkeme başkanının soruları...

İstanbul'da, 10 yaşındaki çocuğa sistematik bir şekilde istismarda bulunan Volkan Kabak’ın yargılandığı dava duruşmasına mahkeme başkanının soruları damga vurdu. Mahkeme başkanı, çocuktan cinsel istismarı anlatmasını istedi. 
 
İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı İkitelli semtinde 2019’da, 10 yaşındaki E.C.’ye sistematik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşması Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Duruşmaya E.C., Adli Görüşme Odası’ndan (AGO) katılırken, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Ferdi Yamar, Nimet Acar, Cevahir Şen, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlendirdiği avukat  Kübra Yücel ve E.C.’nin annesi S.C. de duruşma salonunda hazır bulundu.  
 
Fail Kabak ise Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinden Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak söz verilen fail Kabak, suçlamayı reddederek, E.C.’nin ailesinin kendisine iftira attığını öne sürdü.  
 
MAHKEME: ARANIZDA HUSUMET Mİ VAR?
 
Kabak, ifadesini verdiği sırada mahkeme sözünü keserek, "Böyle bir şey olmadı diyorsun. Neden böyle bir şey oldu, aranızda bir husumet mi var?" diye sordu. 
 
Ardından anne S.C., kızının cinsel istismara uğradıktan sonra durumu kendisiyle paylaştığını söyledi. S.C., "Kızım bana gelip durumu anlattı. İlk başlarda inanmadım. Daha sonra psikolojisi bozuldu. Okula gitmemeye başladı. Onu doktora götürdüm. Doktor istismara uğradığını söyledi. Şikayetçi olmamı istedi" diye konuştu. S.C., şikayetçi olduğunu belirterek, Kabak’ın cezalandırılmasını istedi.
 
CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
 
Daha sonra E.C.’ye söz verildi. Sosyal Hizmet Görevlisi eşliğinde ifadesini veren E.C., Kabak’ın kolundan tutarak zorla dükkana götürdüğünü ve istismar ettiğini söyledi. E.C., Kabak tarafından istismara uğradıktan sonra zorla arabaya bindirilmeye çalışıldığını, ancak sokakta bulunan çocukların durumu fark etmesinin ardından Kabak’ın bundan vazgeçtiğini ifade etti. E.C., aynı zamanda Kabak tarafından başka bir gün tekrar çağrıldığını ancak gitmediğini eve kaçtığını söyledi. 
 
MAHKEME’NİN SORULARI
 
E.C. ifadesini verdiği sırada mahkeme başkanının çocuğa yönelttiği sorular dikkat çekti. Mahkeme başkanı, E.C.’den cinsel istismarın detaylarını anlatmasını isteyerek, "Kıyafetlerini çıkardı mı, özel bölge derken, nereyi kastediyorsun. Cinsel istismar kaç dakika sürdü" şeklinde sorular sordu.  
 
Fail Kabak’ın avukatı Meltem Açıkgöz ise, E.C.’nin ifadesinde çelişkiler olduğunu ileri sürdü. 
 
'SUÇ ORTADA'
 
E.C.,  daha sonra söz alarak günlüğü kendisinin yazdığını, kimsenin zoruyla yazmadığını ifade etti. Daha sonra söz alan avukat Cevahir Şen, E.C.’nin ifadesine işaret ederek, başından beri verdiği ifadelerin birbiriyle tutarlı olduğuna vurgu yaptı. Çocuğuna avukatı Ferdi Yamar da, Kabak’ın iddia ettiği şeklinde bir borç meselesinin olmadığını söyledi. Yamar, "Suçun işlendiği apaçık ortadır. Sanığın tutuklanmasını istiyoruz. Aksi durumda ev hapsinin devam etmesini istiyoruz" dedi. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından davaya müdahil olan Kübra Yücel de E.C.’nin verdiği ifadeye işaret ederek, Kabak’ın tutuklanmasını istedi.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Taleplere ilişkin söz verilen iddia makamı, eksik hususların giderilmesini isteyerek, Kabak hakkındaki adli kontrol uygulamasının devamını talep etti. Kararını veren mahkeme, Çam Şakura Hastanesi’nde E.C.’nin tedavi olup olmadığına dair müzakere yazılmasına, Kabak’a uygulanan adli kontrol uygulamasının devamına karar verdi. 
 
Mahkeme, bir sonraki duruşmayı ise 2 Mart 2022 tarihine erteledi.
 
 NE OLMUŞTU? 
 
İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı İkitelli semtinde, 2019 yılında E.C. isimli çocuk 10 yaşından 12 yaşına kadar sistematik olarak akrabası ve komşusu Volkan Kabak’ın cinsel istismarına uğradı. Cinsel istismarın ortaya çıkmasıyla birlikte E.C.’nin annesi S.C., Mayıs ayında karakola giderek Kabak’tan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kabak'a, çıkarıldığı mahkemece, ev hapsi verildi. Kabak hakkında "kişiyi hürriyetinden alıkoyma" ve " çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçlarından iddianame hazırlanırken, iki yıl boyunca istismar edilen E.C.’nin yaşadıklarını not aldığı günlüğü ortaya çıktı. E.C’nin avukatları, günlüğü ilk duruşmada mahkemeye sundu. (MA)

Öne Çıkanlar