Mardin'de ev baskını: 1 ölü, 4'ü çocuk 8 gözaltı

Mardin'de ev baskını: 1 ölü, 4'ü çocuk 8 gözaltı
Baskında hayatını kaybeden kişinin yakalanmamak için yaşamına son verdiği iddia edilirken, evdeki 4'ü çocuk 8 kişi de gözaltına alındı. Çocuklardan birinin otizmli olduğu öne sürüldü.

Mardin'in Artuklu'ya bağlı İstasyon Mahallesi’nde bir eve yapılan baskın sırasında HPG'li olduğu iddia edilen Ferhat Şimdi'nin yakalanmamak için yaşamına son verdiği ileri sürüldü. Evde bulunan 4'ü çocuk 8 kişi ise gözaltına alındı.  

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre İstasyon Mahallesi’nde sabah saatlerinde özel hareket polisleri bir eve baskın düzenledi. Söz konusu baskın sırasında, Derik'te 27 Eylül'de çıkan çatışmada yaralandığı ve HPG'li olduğu öne sürülen Ferhat Şimdi'nin yakalanmamak için yaşamına son verdiği iddia edildi.

4'Ü ÇOCUK 8 KİŞİ GÖZALTINDA: ÇOCUKLARDAN BİRİ OTİZMLİ

Yaşananlar sonrası evde bulunan Azad Şimdi, Halide Şimdi, Şemsiye Şimdi, ismi öğrenilemeyen bir kişi ile 4 çocuk gözaltına alındı. Gözaltına alınan çocuklardan birinin otizm hastası olduğu öğrenildi.  

 Polis baskını sırasında yaşamına son verdiği belirtilen Fırat Şimdi'nin cenazesi Mardin Devlet Hastanesi'nden teslim alınarak İstasyon Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta defnedildi. Cenazeye ailesi dışında kimsenin katılmasına izin verilmezken aile cenaze sonrası evinde taziyeleri kabul etti.

Baskın sonrası gözaltına alınan 4 çocuk ve kadınlar, Mardin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aynı aileden olan ve halen gözaltında tutulan Azad, Memduh, Orhan, Serdar ve Erdal Şimdi'nin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar